Мінсоцполітики ініціює передачу функцій визнання гуманітарною допомогою автомобілів для інвалідів на місця

1 15 5 0726clgqvrfpik 2. інвалідів

Міністерство соціальної політики ініціювало, і Кабінет Міністрів підтримав, затвердивши відповідний законопроект на своєму засіданні, внесення змін до Закону України „Про гуманітарну допомогу”. Їх мета, наголошують у Мінсоцполітики, – передати місцевим органам влади частину функцій щодо визнання гуманітарною допомогою вантажів вагою до 3 тонн та легкових автомобілів для забезпечення ними інвалідів. Це забезпечить оперативність у прийнятті рішень про визнання вантажів гуманітарною допомогою з урахуванням потреб населення конкретних регіонів.

За інформацією Міністерства, нині на обліку із забезпечення автомобілями перебуває понад 70 тисяч інвалідів. Законом України ,,Про гуманітарну допомогу” передбачена можливість забезпечення інвалідів, які перебувають у встановленому порядку на обліку для отримання спецавтотранспорту, легковими автомобілями, визнаними гуманітарною допомогою. Нині зазначені автомобілі визнаються гуманітарною допомогою Мінсоцполітики на підставі документів, поданих місцевими державними адміністраціями, якими ведеться облік і контроль за використанням такої гуманітарної допомоги. Передача відповідних функцій безпосередньо на місця дозволить скоротити терміни розгляду документів, що, в свою чергу, прискорить отримання автомобілів інвалідами.

Також місцевим органам виконавчої влади пропонується передати повноваження щодо контролю за отриманням, збереженням, складуванням, розподілом, цільовим використанням, обліком гуманітарної допомоги.

Крім того, проектом акта передбачається: встановити обов’язковість першочергового та безкоштовного проведення санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного та радіологічного контролю товарів (предметів) гуманітарної допомоги; виключити норму встановлення обсягів отримання гуманітарної допомоги одним отримувачем з огляду на значні потреби внутрішньо переміщених осіб, які держава не в змозі задовольнити за рахунок бюджетних видатків; здійснити технічну заміну назви органу, який приймає рішення про визнання гуманітарною допомогою, з Комісії з питань гуманітарної допомоги при Кабінеті Міністрів України на Мінсоцполітики.

Міністерство соціальної політики України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*