Вирішується питання повернення з АТО військових, які мають на утриманні дітей-інвалідів

1 19 6 1401784669 vr. дітей-інвалідів

Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» щодо звільнення з військової служби осіб, які мають на утриманні дітей-інвалідів I чи II групи» (№ 1448)

Як передає кореспондент УНІАН, за дане рішення проголосували 244 із 357 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Проектом пропонується внести зміни, згідно з якими звільняються з військової служби особи, які мають на утриманні дітей-інвалідів I чи II групи.

У пояснювальній записці сказано, що відповідно до частини 1 статті 23 Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» із змінами і доповненнями, чоловіки та жінки, на утриманні яких перебуває повнолітня дитина, що є інвалідом І чи ІІ групи, до досягнення нею 23 років, не підлягають призову на військову службу під час мобілізації.

«У той же час, на сьогоднішній день у зоні АТО знаходяться чоловіки, які були мобілізовані до прийняття змін до вищезазначеного закону, а тому не відносились до військовозобов’язаних, що не підлягають призову», – сказано в пояснювальній записці.

Також ВР розглядає питання стосовно того, що військовослужбовці можуть відмовитись за власним бажанням від повернення з АТО, незважаючи на таке право.

«УНІАН-Здоров’я»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*