Прокуратура домоглася реального позбавленні волі для голови Луцької МСЕК, яка вимагала й одержувала від інвалідів гроші за підтвердження групи інвалідності

1 05 6 habar sanstancija3 2. інвалідності

  1 05 6 habar sanstancija3 1Прокуратура Волинської області відстояла в суді апеляційної інстанції вирок голові Луцької міської медико-соціальної експертної комісії, яка разом із двома членами цієї комісії вимагала й одержувала неправомірну вигоду від лучан за підтвердження групи інвалідності.

Нагадаємо, затримали цих медиків у квітні 2014 року “на гарячому” під час одержання неправомірної вигоди від лучанина, з якого вони вимагали 3 тис. грн., аби підтвердити йому 3 групу інвалідності.

Досудовим розслідуванням було встановлено 25 епізодів злочинної діяльності лікарів.

Вироком Луцького міськрайонного суду усіх трьох медиків визнано винними у вчиненні корупційного правопорушення.

Голові Луцької міської медико-соціальної експертної комісії призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавленням права 3 роки обіймати посади в закладах охорони здоров’я, а обом лікарям – у виді 4 років позбавлення волі зі встановленням 2-річного іспитового строку та з позбавленням права 3 роки обіймати посади в закладах охорони здоров’я.

Лікарі – члени МСЕК погодилися з вироком суду, голова ж комісії оскаржила його в апеляційному порядку.

Апеляційний суд Волинської області, приставши на доводи прокурорів, залишив вирок Луцького міськрайонного суду щодо неї в силі.

Зауважимо, що двох лікарів з посад уже звільнено.

Голову ж міської медико-соціальної експертної комісії за клопотанням прокуратури відсторонено від займаної посади.

Прес-служба прокуратури області

Прокуратура Волинської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*