Життя вище інвалідності: репродуктивні права та здоров’я жінок з інвалідністю

1 06 4 34465 real 1 2. інвалідністю

  1 06 4 34465 real 1З травня 2014 року по квітень 2015 року Вінницька міська громадська організація соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток» реалізовувала проект «Життя вище інвалідності: репродуктивні права та здоров’я жінок з інвалідністю» за підтримки Програми «Здоров’я жінок України» Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), що впроваджується Інститутом досліджень і тренінгів імені Джона Сноу, у співпраці з Вінницькою ГО «Інформаційно-просвітницький центр «ВІСЬ» та Вінницьким обласним центром планування сім’ї.

  1 06 4 2015-05-04-v1b1 2

30.04.15 на базі Вінницького обласного центру планування сім’ї організатори та учасники проекту підвели підсумки його реалізації та визначили наші спільні кроки щодо реалізації репродуктивних прав жінок з інвалідністю на Вінниччині. Було проведено моніторинг доступності медичних закладів для надання послуг у сфері репродуктивного здоров’я жінкам з інвалідністю, проведено ряд навчальних тренінгів та інформаційних зустрічей з представниками цільової групи, медичними та соціальними працівниками, студентами Вінницького національного медичного університету та медичних коледжів Вінницької області. Під час проведення цих заходів було піднято чимало проблем, які потребують вирішення. Поступово, крок за кроком, нам разом потрібно долати фізичні та інформаційні бар’єри, формувати толерантне відношення до жінок з інвалідністю у соціумі, а особливо у сфері репродуктивного здоров’я.

Багато ще потрібно зробити, але я вірю у те, що разом, поступово, ми зробимо медичні послуги більш доступними для людей з інвалідністю. Початок покладено. Дякую всім за участь у проекті!

Голова правління ГО «Паросток» Ірина Саранча

“Моя Вінниця”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*