Рада дозволила успадкування автомобілів, які отримані інвалідами як гумдопомога

1 19 6 1401784669 vr. инвалид

Верховна Рада дозволила передавати у спадок автомобілі, які інваліди отримали як гуманітарну допомогу, передає кореспондент УНН.

Парламентарі підтримали у другому читанні та в цілому відповідний законопроект.

“Після смерті інваліда, дитини-інваліда, автомобіль, визнаний гуманітарною допомогою, яким інвалід, дитина-інвалід були забезпечені через органи соціального захисту населення, за бажанням членів їхніх сімей, спадкоємців передається їм у власність безоплатно”, — йдеться у документі.

При цьому зазначається, що рішення про передачу у спадок ухвалюється Міністерством соціальної політики у порядку, визначеному Кабінету міністрів.

“У разі відсутності членів сім’ї, спадкоємців або у разі небажання членів сім’ї, спадкоємців отримати автомобіль, такий автомобіль повертається органам соціального захисту населення у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України”, — зазначено у законі.

Також серед іншого, положеннями закону передбачено, що учасникам бойових дій, ветеранам війни надається додаткова відпустка.

“Особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, статус яких встановлений відповідно до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, — тривалістю до 21 календарного дня щорічно”, — зазначено у відповідних статтях закону.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада ухвалила в цілому проект Закону про внесення змін до деяких законів України “Про охорону дитинства” та “про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.

Відповідним законопроектом пропонується передбачити надання державної підтримки учасникам бойових дій, які брали безпосередню участь в АТО, та їхнім дітям для здобуття ними професійної-технічної та вищої освіти.

Олександр Єрмоченко

Джерело: УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*