На Одещині викрито аферистку, яка впродовж 11 років незаконно отримувала пенсію по інвалідності

1 10 6 thumb-big. інвалідності

Жінка надала спеціалістам Пенсійного Фонду України одного з районів міста м. Одеси підроблений документ про встановлення їй ІІ групи інвалідності. Таким чином, жінка із державного бюджету незаконно отримала 74 тисячі гривень.

Під час звірки відомостей стосовно інвалідів, співробітниками Одеського обласного управління протидії злочинам у сфері економіки було встановлено, що одеситка ніколи не зверталась до медико-соціальної експертної комісії щодо встановлення їй групи інвалідності, а також до медичних закладів по захворюванню цукровим діабетом та не проходила лікування.

В ході слідчих дій встановлено, що в липні 2003 року жінка звернулась до районного управління Пенсійного Фонду України із заявою про оформлення їй пенсії, як інваліду другої групи. У підтвердження жінка надала спеціалістам Фонду завідомо підроблений витяг із акту огляду медико-соціальною експертною комісією про встановлення їй другої групи інвалідності.

На підставі поданого документу районним відділом пенсійного фонду України даній громадянці була призначена пенсія по інвалідності на безстроковий термін. Таку пенсію аферистка отримувала до 2015 року.

У серпні поточного року Слідчим управлінням ГУМВС України в Одеській області жінці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 (шахрайство) та ч.3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Кримінальне провадження з обвинувальним актом направлено до Приморського районного суду м. Одеси, де фігурантці буде обрано міру покарання.

ВЗГ ГУМВС України в Одеській області
(за матеріалами УПЗСЕ)

МВС України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*