Виборці з інвалідністю покажуть форум-виставу “А чи справді мій голос важливий?”

1 22 6 75202 2. інвалідністю

5 вересня офіційно стартувала виборча кампанія по виборах у місцеві органи державної влади, і гостро постає питання “Як забезпечити належні умови для безперешкодної участі людей з інвалідністю у виборах?”

24 вересня відбудеться відкритий показ театральної форум-вистави “А чи справді мій голос важливий?”, яка піднімає питання забезпечення рівних можливостей для людей з інвалідністю для реалізації своїх виборчих прав. Захід проводиться за підтримки Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та Київської міської державної адміністрації.

Публічний показ вистави відбудеться у четвер 24 вересня 2015 року о 15.00 (реєстрація починається о 14.30) у колонній залі Київської міської державної адміністрації за адресою вул. Хрещатик 36.

Мета показу – створити простір для діалогу людей з інвалідністю та запрошених представників уряду, політичних партій, громадськості та засобів масової інформації.

Автори цієї вистави – 12 людей, які мають порушення зору, слуху та опорно-рухового апарату. Це прості люди, які беруть активну участь в розвитку своїх громад та хочуть, аби їх голоси були почутими. Протягом кількох днів вони разом розробляли сюжет вистави, базуючись на власному досвіді та історіях з життя.

Юлія Миронюк, учасниця семінару, вважає, що форум-театр дає можливість людям наочно показати різні соціальні проблеми, з якими вони постійно зіштовхуються, не зважаючи на їх соціальний статус чи стан здоров’я, і при цьому допомагає розкритися самим учасникам.

Вистава форум-театру показує нагальну соціальну проблему, але не пропонує її вирішення. Рішення шукають самі глядачі під час перегляду та обговорення вистави. Таким чином, актори та глядачі будують діалог навколо представленої проблеми та спільно шукають варіанти її вирішення.

Після показу та проведення форуму (обговорення) будуть озвучені рекомендації та заходи для забезпечення можливостей людям з інвалідністю на рівні з іншими вільно реалізовувати свої виборчі права, зокрема і на місцевих виборах 25 жовтня. Детальний опис проекту Ви можете подивитися у додатку (1 аркуш).

“Театр дає змогу не лише пояснити представникам влади словами і документами актуальність піднятих питань, але й допомагає відчути те, наскільки нагальними є їх вирішені”, – говорить Юлія Сачук, Віце-президент ВГО людей з інвалідністю «Генерація успішної дії», яка виступила партнером проекту.

«Театр для діалогу» – громадська організація, яка працює для створення змін у суспільстві через побудову діалогу між різними верствами населення мовою театру.

Семінар “Через діалог до рівності у виборчих правах” проводиться громадською організацією “Театр для діалогу” у партнерстві з ВГО “Генерація Успішної Дії” в рамках проекту “Досягнення рівності: спільний підхід для покращення стану рівності та недискримінації”. Проект співфінансується представництвом Європейського Союзу в Україні.

За додатковою інформацією звертайтеся за електронною поштою – або за телефоном 097 361 83 79 – Яна, 093 047 71 19 Наталія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*