Аксана Філіпішина: «Створення належних умов для безперешкодної участі людей з інвалідністю у виборах є вкрай актуальним»

1 28 8 11 1. інвалідністю

Представник Уповноваженого з питань дотримання прав дитини, недискримінації та гендерної рівності Аксана Філіпішина та працівники Секретаріату взяли активну участь у проведенні театралізованої вистави у форматі форум-театру, присвяченій проблемам реалізації людьми з інвалідністю своїх виборчих прав.

Звертаючись до учасників і глядачів, у своєму вітальному слові Аксана Філіпішина зауважила, що питання створення належних умов для безперешкодної участі людей з інвалідністю у виборах є вкрай актуальним. І це не тільки тому, що це є одним із зобов’язань України за Конвенцією ООН з прав інвалідів, пріоритетів Національної стратегії з прав людини та Стратегії діяльності Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у сфері запобігання та протидії дискримінації в Україні на 2014-2017 роки.

«Неможливо стверджувати, що протягом всієї історії виборів різного рівня в Україні наша держава спромоглася забезпечити на рівних підставах права широкого кола виборців з особливими потребами. Виявляється держава неготовою й у черговий раз – до місцевих виборів 25 жовтня 2015 року – про що Омбудсман окремо зазначала у своїй Альтернативній доповіді про стан виконання Україною положень Конвенції ООН про права інвалідів», – наголосила Аксана Філіпішина.

Окрім цього, Представник Уповноваженого відзначила, що обраний формат заходу є вкрай вдалим, оскільки він дозволяє не тільки обговорити наявні проблеми, але й дає можливість самим людям з інвалідністю безпосередньо озвучити свою позицію та долучитися до діалогу з представниками органів влади для пошуку спільних рішень.

Вистава була реалізована в рамках проекту «Через діалог до рівності у виборчих правах», здійснюваного Громадською організацією «Театр для діалогу» в партнерстві із Всеукраїнською громадською організацією «Генерація успішної дії» та за сприяння Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Коаліції з протидії дискримінації, Проекту «Без кордонів» і Міжнародного фонду «Відродження».

Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*