Підтримку підприємств громадських організацій людей з інвалідністю у новому Податковому кодексі України буде збережено, – Валерій Сушкевич

1 23 7 5748bdd6f784fffdc44b125841da7c39 1448007967 extra large 2. інвалідністю

  1 23 7 5748bdd6f784fffdc44b125841da7c39 1448007967 extra large 1

Підтримку підприємств громадських організацій людей з інвалідністю у новому Податковому кодексі України буде збережено – про це заявив Уповноважений з прав людей з інвалідністю – співголова Всеукраїнського форуму підприємств громадських організацій людей з інвалідністю Валерій Сушкевич, що відбувся в місті Києві 19 листопада 2015 року.

У Форумі взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Крістоф Вайль, Міністр соціальної політки України Павло Розенко, Голова Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна та Заступник Міністра фінансів України Олена Макеєва, а також понад 100 керівників підприємств громадських організацій людей з інвалідністю та їх засновників, що представляли 17 регіонів України.

Під час Форуму учасниками було обговорено сучасний стан та перспективу діяльності підприємств громадських організацій людей з інвалідністю у контексті майбутньої податкової реформи.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна та Заступник Міністра фінансів України Олена Макеєва розповіли про основні положення майбутньої податкової реформи, що готується у Верховній Раді України та Уряді. Автори податкової реформи підтримали пропозиції керівників підприємств громадських організацій людей з інвалідністю щодо збереження положень податкового законодавства стосовно норм, які дозволяють функціонувати таким роботодавцям, забезпечуючи роботою людей з інвалідністю. Практично по всіх питаннях учасниками Форуму були знайдені узгоджені рішення.

На Форумі також було представлено досвід Німеччини щодо працевлаштування людей з інвалідністю. Це зробили керівник бюро Міжнародного освітнього центру (ФРН) Зам Астрид та виконавчий директор консультативного центру при Федеральній асоціації соціальних підприємств (ФРН) Петер Штадлер. Обговорюючи міжнародний досвід, учасниками Форуму було відмічено, що Україна, слідуючи стандартам Європейського Союзу, повинна також забезпечити подальше функціонування в Україні європейської моделі щодо сприяння працевлаштуванню людей з інвалідністю, пов’язаної з існуванням нормативу робочих місць для працевлаштування таких людей і функціонуванням Фонду соціального захисту інвалідів.

Офіційне інтернет-представництво Президента України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*