Дослідження з питань виконання Конвенції ООН «Про права людей з інвалідністю»

1 29 6 76235 2. інвалідністю

  1 29 6 76235 1Науково-методичний центр інклюзивної освіти ІППО КУ імені Бориса Грінченка спільно з Національною асамблеєю інвалідів України та Всеукраїнським фондом «Крок за кроком» розпочинає дослідження з питань виконання Конвенції ООН «Про права людей з інвалідністю», а саме: статті 7 «Діти-інваліди», статті 11 «Ситуації ризику та надзвичайні гуманітарні ситуації», статті 24 «Освіта».

Дослідження проводиться за методикою, розробленою спільно з організацією Enabling Education Network (EENET), Велика Британія, і передбачає проведення фокус-груп із педагогами та керівниками інклюзивних навчальних закладів, батьками дітей з особливими освітніми потребами, представниками місцевих громад та ін. Особливістю проведення дослідження буде залучення самих дітей з особливими освітніми потребами, що відповідає статті 7 Конвенції: «діти з інвалідністю мають мати право висловлюватися з усіх питань, які впливають на їхнє життя».

Представники EENET не лише беруть участь у розробленні плану та методології дослідження, а й у підготовці фасилітаторів та в проведенні пілотної фокус-групи.

У рамках дослідження планується проведення чотирьох фокус-груп у містах Вінниця, Львів, Одеса і Сєверодонецьк, а також заключного Круглого столу в Києві.

Проведення першої фокус-групи відбудеться 29 лютого в місті Вінниця.

Права людей з інвалідністю

Конвенція про права інвалідів

Н.З.Софій. Виконання Конвенції ООН «Про права людей з інвалідністю» (у контексті підготовки педагогів м.Києва)

Інститут післядипломної педагогічної освіти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*