Вільний доступ

1 29 6 2602V2 tumth 2. інвалідністю

  1 29 6 2602V2 tumth 1

У рамках пілотної програми захисту внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю, що діє нині в Донецькій, Луганській, Харківській та Вінницькій областях, до Вінниці завітав Калле Конкола, директор ГО людей з інвалідністю “Поріг”, голова “Фонду Абіліс” (Фінляндія).

Головна мета візиту — з’ясувати, яка ситуація з дотриманням прав вимушених переселенців з інвалідністю та розробити спільну стратегію дій на 2016.

Один із перших місць, куди запросили гостей з Фінляндії, став Прозорий офіс, що на Вишеньці. Його працівники охоче демонстрували весь спектр послуг, спрямованих на комфортне обслуговування людей з інвалідністю. Найбільше гостей вразив пандус біля входу. Він, за їх словами, відповідає найвищим вимогам. Взагалі, зізнається Калле Конкола, все залежить від бажання сприймати і розуміти один одного.

2015 року Міжнародна Рада інвалідності у США визнала Калле Конколу найвидатнішим правозахисником людей з інвалідністю у світі. Очолюваний ним фонд “Абіліс” фінансує громадські організації більш ніж у 40 країнах, підтримав більше 3 тисяч проектів. Планується, що невдовзі мережа буде створена в кожній області. Працюватиме вона над правовим захистом підвищення обізнаності прав внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю.

Вінницька обласна державна телерадіокомпанія “ВІНТЕРА”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*