У Франківську презентували проект для захисту внутрішньо-переселеної молоді з інвалідністю

1 27 6 DSC 2653 2. інвалідністю

  1 27 6 DSC 2653 1

25 квітня відбулось відкриття Національної школи для молоді з інвалідністю в рамках програми захисту внутрішньо-переселених осіб з інвалідністю.

На прес-конференції, були присутні Микола Макар, з громадської організації “Слід”, Катерина Тяглова – програмний координатор “Фундації прав людини” та директор “Фундації прав людини” Євгеній Фомін.

За словами Фоміна, того року було проведено безпрецедентне дослідження у чотирьох областях України: Луганська, Донецька, Запорізька та Харківська. Фундація прав людини проаналізувала рівень правового захисту людей з інвалідністю.

“Ми, навіть, не думали, що все настільки погано”, – зазначив директор фундації Євгеній Фомін.

Він сказав, що аж 44% опитаних ніколи не користувалися ніякою допомогою. У дослідженні брали участь різні верстви людей з інвалідністю, яким довелося переїхати з домівок у нове місце.

Фомін розповів, що у рамках цієї програми, вони хочуть об’єднати активну молодь, яка хоче на новому місці щось робити. Зокрема, він додав, що проблеми та інтереси інвалідів не можуть бути уособленими, а повинні йти в потоці проблематики того регіону, де вони є, на рівні з іншими.

Наразі, “Фундація прав людини” працює в 13 областях України. Цей проект “Національна школа для молоді з інвалідністю” триває вже дві місяці, з шести запланованих.

Саме зараз відбувається тренінг, на якому молодих франківців з інвалідністю навчають, як правильно представляти свої інтереси в органах державної влади та державних структурах, так щоб їх почули.

Веприк Максим

Галицький Кореспондент +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*