Діти з інвалідністю, які влаштовані у сімейні форми виховання, отримуватимуть додаткову матеріальну допомогу

1 27 4 invalid 3. матеріальну допомогу

Київ. У Департаменті соціальної політики повідомляють, що з метою здійснення додаткового соціального захисту окремих малозахищених категорій населення, дітям-інвалідам, які влаштовані у сімейні форми виховання, виплачуватимуть щомісячну матеріальну допомогу. Відповідне розпорядження підписав міський голова Віталій Кличко.

Так, у розмірі 1 000 грн щомісячну допомогу виплачуватимуть дітям-інвалідам, які мають статус дітей-сиріт та виховуються у прийомних сім’ях або дитячих будинках сімейного типу.

Щомісячну допомогу у розмірі 850 грн отримуватимуть діти-інваліди, які виховуються в прийомних сім’ях або в дитячих будинках сімейного типу.

Крім того, одноразову матеріальну допомогу у розмірі 10 000 грн виплачуватимуть особам, зареєстрованим у місті Києві, які народили у 2016 році трійню і більше дітей.

Виплата матеріальної допомоги проводитиметься відповідно до Порядку виплати пенсій та грошової допомоги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 серпня 1999 року № 1596, за згодою пенсіонерів та одержувачів допомоги через їхні поточні рахунки у банках та Інструкції про виплату та доставку пенсій, соціальних допомог національним оператором поштового зв’язку.

Надання матеріальної допомоги, в межах видатків, окремим малозахищеним категоріям населення забезпечуватиметься за рахунок коштів, передбачених у бюджеті міста Києва на 2016 рік на виконання міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2016-2018 роки, затвердженої рішенням Київської міської ради від 3 березня2016 року № 116/116.

Київська міська державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*