На підтримку переміщеним особам-інвалідам прийшла міжнародна допомога

__1 24 4 95478231452 2. інвалідністю

__1 24 4 95478231452 1У Департаменті соціального захисту населення Запорізької облдержадміністрації відбулося засідання круглого столу – презентація програми захисту прав внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю “LITTLE BERTA”.

Ця пілотна програма реалізується обласною громадською організацією “Дивосвіт” разом з громадською організацією “Фундація прав людини”, розрахована на квітень – серпень 2016 року та фінансується Посольством Федеративної Республіки Німеччина в Україні.

Мета проекту – посилення активності та професіоналізму самоорганізованих груп людей з інвалідністю, волонтерського руху, створення ефективної правозахисної програми шляхом об’єднання внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю в Запорізькій, Кіровоградській, Дніпропетровській та Харківській областях.

Учасники заходу розглянули питання взаємодії з владою щодо правової підтримки людей з інвалідністю і внутрішньо переміщених осіб; особливості працевлаштування інвалідів; найпоширеніші соціальні проблеми, з якими стикаються внутрішньо переміщені особи з інвалідністю в Запорізькій області; перспективи самореалізації людей з інвалідністю.

Директор Департаменту Ігор Мещан детально поінформував присутніх про роботу органів соціального захисту, спрямовану на допомогу внутрішньо переміщених осіб.

У виступах учасники круглого столу порушували питання про захист прав громадян з інвалідністю, їх реабілітації та інтеграції у суспільство. Наводилися приклади плідної співпраці різних державних та громадських структур в інтересах переселенців, оприлюднювався досвід оперативного розв’язання проблем людей з обмеженими можливостями з числа внутрішньо переміщених осіб. Також розглядалися різні аспекти поглиблення міжнародного співробітництва у рамках реалізації програми захисту прав інвалідів “Маленька Берта”.

Під час заходу активісти, які опікуються переміщеними особами – інвалідами, мали можливість отримати кваліфіковані роз’яснення фахівців з різних питань.

Управління у справах преси та інформації

Запорізька обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*