Поліцейські викрили та затримали подружжя, яке майже рік змушувало жебракувати інваліда (ФОТО)

1 09 6 PM972image002 1 2. жебракувати

Натомість «жаліслива» сімейна пара запропонувала чоловіку з фізичними вадами притулок в старій автівці та харчі. «Рабовласникам» загрожує до 8 років в’язниці.

Під час проведення перевірки було встановлено, що до 40-річного потерпілого, мешканця Херсонської області, підійшли чоловік та жінка і, з’ясувавши, що інвалід не має постійного місця проживання, запропонували йому жебракувати на їхню користь. В обмін вони запропонували харчі та житло.

 1 09 6 PM972image002 1

Щодня зловмисники відвозили жертву до людних місць Миколаєва. Всю зібрану чоловіком милостиню вони забирали собі. Потерпілого годували, але поселили не у будинку, а в автомобілі.

 1 09 6 PM741image004 2

Отримавши дозвіл суду, поліцейські провели санкціонований обшук у помешканні «гостинного» подружжя. Оперативники виявили та вилучили особисті документи потерпілого, “чорнову бухгалтерію” та гроші в сумі 1809 гривень.

 1 09 6 PM994image005 3

До речі, мати зловмисниці наразі відбуває умовне покарання за скоєння аналогічного злочину.

Слідчим управлінням ГУНП в Миколаївській області розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.149 «Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Департамент комунікації Національної поліції України

Національна поліція України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*