До уваги учасників АТО з інвалідністю

1 27 1 173994 2. інвалідністю, інвалідів

У цій війні за українську незалежність багато захисників зазнали непоправних травм для здоров’я, що обмежують їхні фізичні можливості. Проте, ці люди в переважній більшості хочуть і надалі бути активними громадянами українського суспільства: продовжити навчання, займатися професійною діяльністю.

Фонд соціального захисту інвалідів, зокрема його територіальні відділення, здійснює діяльність, пов’язану із соціальним захистом громадян з інвалідністю в частині реалізації на території області заходів щодо забезпечення зайнятості та працевлаштування інвалідів, виконання програм щодо їх соціального захисту.

Бюджетна програма «Заходи із соціальної, трудової та професійної реабілітації інвалідів» включає в себе фінансування переліку напрямків, що можуть і повинні використовуватись для надання допомоги інвалідам, в тому числі з числа учасників АТО, а саме:

– надання фінансової допомоги інвалідам шляхом оплати їм вартості навчання та перекваліфікації у навчальних закладах;

-передплата періодичних видань, засновником яких є всеукраїнська громадська організація інвалідів;

– оплата протезно-ортопедичним підприємствам вартості технічних засобів реабілітації (протезно-ортопедичних виробів підвищеної складності);

– працевлаштування на спеціальні робочі місця, які створюються роботодавцями для інвалідів за рахунок виділення Фондом дотації.

Окрім того, із загального фонду державного бюджету Фондом спрямовуються кошти на оплату інвалідам компенсації за невикористане санаторно-курортне лікування, забезпечення автомобілями, технічними та іншими засобами реабілітації.

Відповідальними за надання інвалідам з числа учасників АТО консультацій стосовно можливостей Фонду в забезпеченні їхніх потреб, а також для організації ефективної співпраці з даного питання між соціальними партнерами у Рівненському обласному відділенні Фонду соціального захисту інвалідів призначено начальника відділу правового забезпечення, взаємодії з роботодавцями і громадськістю, організаційної та кадрової роботи та провідного юрисконсульта цього ж відділу.

Фонд соціального захисту інвалідів
завжди готовий допомогти учасникам
АТО з інвалідністю.

Наша адреса: м. Рівне, вул. Замкова, 10а/1.
Контактні телефони: (0362) 26-65-82, 26-66-47.
Електронні адреси: ,

Управління праці та соціального захисту населення

Кузнецовськ. Офіційний веб-сайт міської ради та виконавчого комітету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*