Соціальні гарантії людей з інвалідністю обговорили на Буковині

1 04 6 PM755image002 2. інвалідністю

 1 04 6 PM755image002 1Пенсійники Буковини спільно з представниками громадських організацій інвалідів під час «круглого столу» обговорили питання щодо забезпечення соціальних гарантій та створення належних умов для безперешкодного доступу людей з інвалідністю до приміщень органів Фонду.

– В області на обліку перебуває понад 27 тисяч осіб, які отримують пенсії по інвалідності. З метою забезпечення в управліннях Фонду комфортних умов прийому громадян з інвалідністю приміщення головного та територіальних управлінь Фонду в регіоні обладнані пандусами та кнопками виклику спеціалістів. Систематично проводяться виїзні прийоми за місцем проживання людей з інвалідністю. За І півріччя поточного року тільки по місту Чернівці здійснено 260 таких виїздів, – розповіла заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Наталія Мала.

Крім того, фахівцями Фонду в області надаються консультації за допомогою «Скайп-зв’язку», проводиться «СМС» інформування громадян про призначення та виплату пенсій, працюють «гарячі» телефонні лінії.

Під час засідання «круглого столу» окреслено шляхи подальшої співпраці органів Пенсійного фонду області з громадськими організаціями інвалідів щодо забезпечення соціальних гарантій громадян з інвалідністю та створення належних умов для їх безперешкодного доступу до приміщень органів Фонду.

Пенсійний фонд України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*