Обговорили питання соціального та правового захисту поранених учасників АТО

1 12 6 DSC 0396 1 2. інвалідністю

 1 12 6 DSC 0396 1

Голова Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Артур Дерев’янко взяв участь у нараді учасників АТО, що отримали інвалідність в результаті поранень під час військових дій на Сході України.

Захід відбувся 8-9 серпня 2016 р. у конференц-залі готелю “Верховина” (вул. Петропавлівська, 24).

Нараду відкривала Вікторія Назаренко, генеральний секретар Національної Асамблеї інвалідів України. Ця всеукраїнська громадська організація виступила організатором Всеукраїнської наради учасників АТО.

 1 12 6 P60808-131003 2

Учасники наради, Валерій Сушкевич, Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю, Артур Дерев’янко, Голова Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО, представники Міністерства охорони здоров’я України, Державної служби зайнятості, Фонду соціального захисту інвалідів та інші розглядали актуальні питання соціального та правового захисту людей з інвалідністю, а саме: сучасний стан та перспективи забезпечення соціальних гарантій сфері соціального захисту учасників АТО, зокрема щодо забезпечення їх адаптації та психологічної реабілітації, встановлення групи інвалідності, забезпечення санаторно-курортним лікуванням, технічними та іншими засобами реабілітації, забезпечення житлом, надання їм освітніх послуг, соціальної та професійної адаптації військовослужбовців, які звільняються з військової служби тощо.

 1 12 6 P60809-101258 3

Голова Служби Артур Дерев’янко ознайомив присутніх з питаннями реалізації державної політики соціального захисту учасників АТО з інвалідністю. Він поінформував учасників наради про бюджетні програми, які виконує Служба, докладно зупинившись на питаннях протезування новітніми технологіями та технологіями виготовлення, які відсутні в Україні, забезпечення житлом учасників АТО, які втратили ніжні кінцівки, а також про забезпечення санаторно-курортним лікуванням та послугами з психологічної реабілітації.

У нараді також взяли участь учасники АТО, резервісти, добровольці, волонтери, які долучились до обговорення.

Державна служба України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*