У Львові виписують до півсотні протоколів в місяць за парковку на місцях для інвалідів (ВІДЕО)

1 22 2 5887743 2. водій

Аби зручніше припаркуватись, львівські водії без вагань займають місця, на яких не мають права стояти. Йдеться про парковку для людей з інвалідністю. Такі місця стоянки зазвичай найближче до входу чи то супермаркету, чи якоїсь адмінбудівлі, тому й популярні. Щомісяця поліцейські виписують до півсотні постанов, повідомляє “Zaxid.net”.

Припаркувалися, бо не помітили спецзнаку на парковці – так твердять майже всі водії-порушники, хоча своєї вини не заперечують.

«Не помітив. Якби я бачив знак, то не заїхав би сюди, але своєї вини не заперечую», – зазначив водій пан Святослав.

«Я не бачив, все було зайнято і одне місце було вільне, так і припаркувався, бо ніде було стати. Якби позначка десь висіла, її краще було б видно, а так на асфальті можна не побачити», – пояснив інший водій пан Василь.

Та не помічають чомусь дуже масово. Допоки поліцейські працюють, не один водій норовить зайняти зручне місце, але бачить інспекторів і передумує.

«Я не збирався паркуватися, якщо чесно. Я просто проїхав через це місце», – виправдовується водій Андрій.

Неуважність від відповідальності не звільняє. Цьому водієві попередження, бо час зупинки закороткий. А решті штраф – 255 грн. Поліцейські кажуть, що водії паркуються на спецмісцях, навіть якщо поруч є де зупинитись.

«Люди паркуються якнайближче до входу, щоби далеко не йти. Ну і не зауважують розмітки. Одні не зауважують, інші зауважують, та все одно порушують», – розповів патрульний поліцейський Роман Фляк.

Слова поліцейських підтверджують водії, які мають посвідчення інваліда.

«Дуже часто місця зайняті, особливо в центрі, де є всього три точки», – розповів водій, який має посвідчення, пан Олег.

Втім, оштрафувати порушника патрульні можуть, тільки якщо він підійшов до свого авто.

Оксана Лабойко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*