У Берегові напівсліпий учень силача Кротона протягнув зубами «Жигулі»

1 29 3 1aviner7 2. сергій вінер

  1 29 3 1aviner7 127 липня об 11.00 у Берегівському краєзнавчому музеї Берегівщини влаштували справжнє екстрім-шоу з участі останнього учня найсильнішої людини на планеті Івана Фірцака-Кротона.

Захід організовано до 115-річчя з дня народження закарпатського богатира за ініціативи директора музею Івана Шепи, який вже давно збирає книжки, документи та речі, пов’язані із закарпатським Кротоном. Головним гостем такого свята став 62-річний Сергій Вінер з Мукачева. Дивовижно, але худорлявий, напівсліпий, інвалід 2-ї групи, чоловік демонстрував величезні силу тіла, духу та невичерпний позитив. Пан Сергій розповів, що вперше познайомився зі своїм наставником у 13 років, коли разом з братом вони відшукали у с. Білки Іршавського району силача Кротона. На запитання хлопців щодо секрету успіху, Іван Сила відповів – щоденні тренування. Саме ця установка стала кредом майбутніх «геркулесів», які були учасниками московського «Театру сили». У 1990 році 70-кілограмовий Сергій Винер встановив світовий рекорд: 12,6 секунд утримував, лежачи на битому склі, 335 кг живої маси. Це досягнення було зафіксовано на московському манежі «Динамо» під час змагань, організованих газетою «Комсомольская правда». Його брат Олександр стоячи утримував металеву трубу, за яку трималося шість чоловік. Загальна маса людей разом із трубою становила 641,7 кг. Роберт, син Сергія у 10-річному віці п’ять разів підряд відірвав від підлоги штангу вагою 130 кг., а сам важив лише 29 кілограмів.

Помічниками Сергія Вінера є його жінка Світлана та юні учні. Так, перед виступом послідовника Кротона на очах у шокованої публіки маленькі силачі ходили, стрибали та лежали під вагою на справжньому битому склі. Сергій розповідає, що талант і сила є у кожної людини, але ї потрібно розвивати і ніколи не здаватися перед труднощами. Саме цю думку хоче довести богатир його найпалкішим вболівальникам — дітям з обмеженими фізичними можливостями, вихованцям мукачівської громадської організації «Злагода». До речі, ці дітлахи і були цього дня основною публікою на заході.

Світлана, котра пересувається на інвалідному візочку, залишилася неушкодженою після того, як Сергій кинув прямісінько в її живіт гострі ножі та розрубав мечем огірки на її тілі Дружина каже, що її фізичний потенціал розкрив саме чоловік.

А далі сам Сергій продемонстрував свої вражаючі здібності й, варто зазначити, що перед кожним номером він давав публіці пересвідчитися в справжності його аксесуарів (мечі, ножі, цвяхи). Так, закарпатець з легкістю зігнув зубами товстий залізний цвях, а далі зігнув ще три у маленький ланцюжок, а також у форму «вісімки». Це саме чекало і підкову. Найгучніше публіка зустріла фірмовий трюк Івана Фірцака у виконанні Сергія: він вигнув цвях у форму сердечка. Не менш видовищним стало розбивання рукою залізного ланцюга.

А далі, вже на подвір’ї, Сергій Вінер за допомогою тросів потягнув декілька метрів зубами (!) «Жигулі». А його дружина Світлана повторила подібну дію, але вже руками. Колись Сергій міг зрушити з місця автобус вагою 18 тонн, одна сили вже не ті.

Сергій Вінер планує наступного разу виступити 24 серпня, на День незалежності, у Мукачеві.

BEREGSZASZNEWS +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*