Миколаївському телевізійнику, який у зоні АТО втратив руки, у Німеччині встановили сучасні протези (ВІДЕО)

1 27 5 1448535020 2. олександр терещенко, протези

  1 27 5 1448535020 1

25 листопада до Миколаєва з Німеччини повернувся телевізійник, доброволець 79-ї аеромобільної бригади Олександр Терещенко, де йому встановили постійні сучасні протези замість двох рук, які він втратив в ході боїв за Донецький аеропорт. Про це йдеться у сюжеті “Надзвичайних новин” на ICTV.

Останні півтора місяці Олександр перебував у Німеччині за державною програмою протезування. За допомогою нових протезів він може самостійно їсти, одягатися, тримати речі і навіть працювати з комп’ютером.

“Звичайно, потрібно дуже багато працювати, тому що все потрібно освоювати”, – сказав Олександр Терещенко.

Працюють нові протези від імпульсів, які надсилають м’язи рук.

“Має вона (протез руки – ред.) два види схоплень. Коли верхній палець притискається, щоб брати якийсь папір, коли сумку несеш. Перемикаю і тоді можна щось більш об’ємне брати: чашку, пляшку”, – розповів Олександр.

За європейським трендом на протезах малюють. Олександр обрав для себе українську вишиванку.

“Розробляли наші хлопці, роздруковувала німецька фірма. Вони не взяли за це ні копійки”, – сказав він.

До війни Олександр працював телеоператором, зараз же має намір стати юристом, вчитися пішов разом з дружиною. Разом вони вступили до інституту.

“Олександр Терещенко не втрачає оптимізму. Каже: тепер його завдання, приносити користь своїм бойовим побратимам, тому він активно працює у Спілці інвалідів АТО”, – йдеться у сюжеті.

Як повідомляв ІМІ, 15 жовтня 2014 року під час оборони Донецького аеропорту був важко поранений миколаївський десантник Олександр Терещенко, який раніше працював на місцевому телебаченні.

Загін десантників потрапив під обстріл терористів. У захисну споруду, де Олександр перебував з іншими бійцями, потрапив снаряд. Терещенко схопив його руками і намагався викинути назовні, чим вберіг життя побратимам. Снаряд розірвався в його руках, в результаті чого миколаївець втратив повністю праву руку і кисть лівої руки. До того ж сильно пошкоджене праве око.

Фото – прінт-скрін з відео


Інститут Масової Інформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*