Здобув вчений ступінь і став ІТ-шніком. Аутист Юрій Тихий (ВІДЕО)

1 04 2 image 20 2. юрій тихий

2 квітня у всьому світі відзначають Міжнародний день людей з аутизмом.

У Луцьку також є такі люди. Волинська обласна громадська організація «Янголята», яка діє вже 4 роки, об’єднала 23 родини з міста і області.

«Аутизм – це не розумова відсталість, не шизофренія. Це дефіцит соціалізації та комунікації в наслідок іншої побудови відчуттів», – зазначила голова організації Юлія Поліщук.

Задля поширення інформації про це явище до Луцька запросили аутиста, якому вдалося соціалізуватися. Юрій Тихий – високофункціональний аутист, кандидат фізико-математичних наук, IT-дослідник, педагог та консультант із соціалізації. Йому 32 роки, він – киянин.

Хлопець завжди був серед людей – навчався у декількох дитячих садочках, в школі, університеті, проте знав, що він не такий, як усі. З дитинства захоплювався математикою.

У Юрія є брат і сестра. Стосунки в них, за його словами, як і у всіх звичайних людей. Брат зараз разом із ним працює в ІТ-сфері.

Юрій любить читати і навіть сам інколи пише фантастичні оповідання.

«У мене в дитинстві була ціла планета. На ній я був, тим, що називається прогресор. Я не пам’ятаю, чи це я у Стругацьких прочитав, чи сам додумався. То була планета повна людиноподібних істот. Я там був просто хлопчик. А на Землю переселився, щоб вивчати, як допомогти цій цивілізації», – розповів Юрій Тихий.

На зустріч завітали батьки дітей-аутистів і в них було багато питань стосовно виховання і поводження себе з такими людьми. Чи не найголовнішим правилом Юрій Тихий зазначив:

«Не раджу аутиста примушувати робити як всі».

Громадське.Волинь

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*