У Львові презентували нову книжку поета Юрія Тітова (ВІДЕО)

1 13 2 13173627 1198662853511337 5957331297677907049 n 2 2. юрій тітов

  1 13 2 2-2 1

У Львові презентували нову збірку віршів Юрія Тітова, поета, котрий пише свої твори по одній букві, натискаючи носом на клавіатуру. Ця збірка присвячена Героям Небесної Сотні. Подія відбулася 8 травня у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла.

Ця, вже десята книжка, Юрія називається «Необірвані струни терпіння», і туди увійшли вірші, написані в часи Майдану, котрий започаткував Революцію Гідності в Україні. А також вірші, що є своєрідними коментарями тих важких подій, які розпочалися і тривають на Сході нашої країни. Вірші Юрія Тітова читали і зі сцени Майдану, і на фронті. Єпископ УГКЦ Богдан Дзюрах, присутній на презентації, розповів, що вояки на передовій разом із святковими пасками отримали й цю книжку Юрія, одну з яких повернули йому, розписану відгуками. Один полковник назвав його «воїном духа». Інші написали: «Дякуємо за приклад того, як залишатися сильним духом у важких обставинах».

  1 13 2 13173627 1198662853511337 5957331297677907049 n 2
Фото зі сторінки у Фейсбуці Наталі Шелепницької, народної артистки, яка співала на презентації

Юрій Тітов каже, що «воякам на Сході важче, ніж йому». Хоча він дійсно знає, що таке важкі обставини, бо зі своєю недугою живе все своє життя – у нього ДЦП. Тому Юрія не слухають його руки і ноги. Та попри це у півтора року Юрій вже знав абетку, а свій перший вірш написав у п’ять років. Він досконало знає англійську мову, робить переклади класичних літературних творів, а також через інтернет вивчає італійську. Його товариш, Маркіян Свято, ведучий презентації, каже, що це дивовижно, як людина по-різному може використовувати сучасні технології: хтось одним натиском кнопки запускає бомбу, а хтось – висловлює любов, про яку не може сказати вустами.

Артисти, друзі, Юрія зробили презентацію у вигляді концерту, де звучали його вірші та пісні, написані на його тексти. І попри чисельність святкових заходів з нагоди дня міста Львова, храм був переповнений бажаючими почути твори цього незвичайного поета. Одна з гостей заходу, знана львівська художниця, Іванка Димид, сказала, що вірші Юрія Тітова дуже схожі на поезію Ліни Костенко. Сам автор говорить, що за натхненника має Тараса Шевченка, і будучи ще малим хлопцем, попросив батьків відвідати його могилу.

Юрій також є глибоко віруючою людиною, і єпископ Богдан Дзюрах сказав, що взагалі є чотири Євангелія, але Отці Церкви говорять, що є ще п’яте – це християнське життя кожного з нас. І Львів мав привілей почути фрагменти Євангелія від Юрія Тітова.


Довідка:

Юрій Тітов киянин. Випускник відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна» за фахом журналістика, видавнича справа та редагування. Він є членом Національної спілки письменників України. У творчому доробку Юрія вісім поетичних збірок і дві книжки для дітей. Понад двісті творів Юрія Тітова стали піснями. Його творчість відзначена багатьма державними нагородами. Збірка «Необірвані струни терпіння» вийшла у видавництві «Свічадо».

Свіжі вірші Юрія Тітова можна шукати на його сторінці у Фейсбуці.

CREDO

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*