“Мамо, не плач. Я говоритиму за тебе”

1 10 243042 1. утогу, нечуючих

Я побачив цю жінку в поїзді. Вона роздавала людям маленькі іконки – щоб пасажири купили їх у неї. Поряд з жінкою ходив маленький хлопчик і з сумки витягав різноманітні дерев’яні хрестики та календарі із зображенням святих. Пасажири здебільшого відвертались. Дехто, щоправда, питав про ціну. Жінка розкривала долоню і показувала: п’ять гривень. “Та вона глухоніма. Чи лише придурюється? Женіть її звідси”, – крикнув хтось.

Детальніше…Додати коментар (0)

На цілу Тернопільську область є лише один клас, де діти-інваліди вчаться нарівні зі здоровими

1 04 8-a9df-e419e32458b5 2. навчання, особливими потребами, person, indoor, child, wheel, land vehicle, black and white, clothing, cart, vehicle, restaurant. A group of people sitting at a table

Уже багато років в Україні говорять про впровадження інклюзивного навчання в загальноосвітніх школах. Це коли дітки із особливими потребами здобувають знання нарівні із здоровими дітьми. Адже сьогодні у звичайній школі майже не побачиш дитину в інвалідному візку або з іншими вадами здоров’я. Не останню роль тут відіграє і соціальний аспект.

Детальніше…Додати коментар (0)

Социализация и будущее ребенка с ДЦП – все в руках родителей

1 10 IMG 2346 2. дцп

Страшный диагноз «детский церебральный паралич» заставляет всю семью малыша жить в страхе обреченности. К сожалению, в нашей стране инвалидность обычно воспринимается как невозможность жить полноценной жизнью, но нередко в силах родителей подарить своему ребенку шанс на практически нормальную жизнь.

Детальніше…Додати коментар (0)