ЮНІСЕФ закликає думати перш за все про дітей, а не про інвалідність

1 31 8741532 230 травня Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) представив новий щорічний звіт «Становище дітей у світі», який цього року присвячується правам дітей з інвалідністю. ЮНІСЕФ наполягає, що від активного розвитку здібностей та можливостей дітей з інвалідністю виграло би все суспільство.

Детальніше…Додати коментар (0)

Інклюзивні рішення для рівноправного та відповідального суспільства

1 18 000110. обмеженими можливостями, інвалідності, інвалідів

У лютому 2013 р. Британська Рада розпочала новий проект «Громадянське суспільство як захисник прав людей з обмеженими можливостями в процесі прийняття рішень органами влади», що фінансується Європейським Союзом і виконується в Азербайджані, Вірменії, Грузії, Йорданії, Лівані та Україні спільно з місцевими партнерськими організаціями.

Детальніше…Додати коментар (0)

Міносвіти розробить навчальні програми для аутистів та педагогів

1 31 12996553881 2. дитина з майбутнім, аутизму

Міністерство освіти та науки України створило експертно-консультативну раду з питань аутизму. Основною метою Ради буде забезпечення міжвідомчої співпраці органів виконавчої влади та громадських організацій щодо забезпечення права на освіту дітей з розладами спектру аутизму.

Детальніше…Додати коментар (0)

Призер Олімпійських ігор у Сеулі 1988 року Олександр Мотузенко буде готувати у Смілі команду веслувальників

1 31 ivarapr 2Веслувальник, заслужений майстер спорту СРСР, срібний призер Олімпійських ігор у Сеулі 1988 року Олександр Мотузенко та Смілянська організація інвалідів «За рівні можливості» з цього місяця розпочинає відбір людей із обмеженими можливостями для формування команди для греблі на спортивних байдарках та каное. З 2016 року гребля на байдарках та каное входитиме до параолімпійських видів спорту.

Детальніше…Додати коментар (0)

Особливі потребують розуміння й толерантності

1 30 dity inval 1 2. дітей-інвалідів, особливими потребами

На думку голови громадської організації «Серце матері» Людмили Шукрути, всі проблеми людей з особливими потребами починаються за їх власними дверима. Якби на Кіровоградщині існував активний волонтерський рух і була розвинена служба соціальної допомоги, то завдяки їм люди з особливими потребами могли хоча б «вийти» за межі власного будинку…

Детальніше…Додати коментар (0)

У Черкасах облаштують пляж для інвалідів

1 30 8399723cb75e83c6a0ce87f85098cc61. пляжу

У Черкасах незабаром з’явиться пляж для людей з інвалідністю. Облаштують його на території пляжу “Живчик”, розташованого поблизу храму Андрія Первозванного на вулиці Героїв Дніпра. Міській владі вдалося домовитись із орендарем цього пляжу про розміщення на цій території спеціалізованого місця відпочинку для людей з особливими потребами.

Детальніше…Додати коментар (0)

Інклюзія шкодить тим, хто не чує

1 29 Vorobel 1 jpg 203x203 crop upscale q85 2. утог, порушеннями слуху, інвалідів, інклюзивних

Україна після ратифікації Конвенції про права інвалідів взяла на себе зобов’язання щодо забезпечення прав людей з особливими потребами на отримання відповідної освіти, роботи, житла. Для виконання цих зобов’язань Кабінет Міністрів ухвалив постанову про Державну цільову програму «Національний план дій з реалізації Конвенції про права інвалідів» на період до 2020 року».

Детальніше…Додати коментар (0)

Незрячі судяться з Укрзалізницею через неможливість придбати квиток он-лайн

1 15 6 78142 2. незрячих, інвалідів

Укрзалізниця дискримінує незрячих за ознакою інвалідності і порушує їх права споживача, передбачені ЗУ «Про захист прав споживачів» і Міжнародною конвенцією про захист прав інвалідів, – стверджує сліпий адвокат Андрій Стегніцький. За дорученням спільноти незрячих юристів він позвався до Укрзалізниці з вимогою адаптувати до потреб інвалідів по зору інтернет-сайт, через який продають залізничні квитки.

Детальніше…Додати коментар (1)

На Львівщині створюються передумови для запровадження інноваційних технологій у навчально-реабілітаційний процес для дітей з особливими освітніми потребами

1 29 1347958177 2. реабілітації

Міністерство освіти і науки України висловило вдячність Львівській обласній державній адміністрації та освітянам Львівської області за творчий підхід у вирішенні проблем навчання, реабілітації, соціальної адаптації дітей з особливими освітніми потребами. Таку відзнаку отримала ЛОДА за результатами науково-практичного семінару, що відбувся у м. Борислав Львівської області.

Детальніше…Додати коментар (0)

Проблема детей-инвалидов и общества

1 28 regular 25 2. детей-инвалидов, интернате, патологиями

Проблема детей-инвалидов касается почти всех сторон нашего общества – от законодательных актов и социальных организаций, которые призваны оказывать помощь этим детям, до человеческой, моральной атмосферы, в которой живут их семьи. Все стороны требуют внимания.

Детальніше…Додати коментар (0)

Сторінка 1 из 8
1 2 3 8