Первый в мире смартфон для слепых с клавиатурой Брайля

1 08 Sumit-Dagar-Baraille- 1 2. незрячих, слепых

Первый в мире смартфон для людей с ослабленным или потерянным зрением уже готов и в скором времени появится в продаже в Индии. Устройство отличается своим «экраном», который представляет собой сетку контактов, формирующую шрифт Брайля.

Детальніше…Додати коментар (0)

Дітям з особливими потребами – особлива турбота

1 11 0143. дітей-інвалідів, обмеженими можливостями, особливими потребами, реабілітації

На Рівненщині проживає 6,5 тисяч діток з особливими потребами. Найбільше серед них із хворобами нервової системи, розладами психіки та поведінки, з фізичними вадами. Усі вони потребують особливої уваги та спеціального догляду. Саме тому в нових соціальних ініціативах Президента України Віктора Януковича значну увагу приділено саме цій категорії дітей.

Детальніше…Додати коментар (0)

В сентябре в школы придут 200 детей с особыми потребностями

1 08 14273746. особыми потребностями

В класс пришел новый ученик — отличающийся от остальных, непохожий на них, с которым, скорее всего, будет намного больше хлопот, чем с его одноклассниками. Он своего рода загадка для учителя, потому что педагогу изо дня в день придется оценивать его возможности, изобретать какие-то приемы для того, чтобы ему легче было понять и усвоить материал. На днях в Крыму стартовала программа постоянно действующей…

Детальніше…Додати коментар (0)

На Південній залізниці створюють умови для людей з обмеженими фізичними можливостями

1 18 2 5407. обмеженими фізичними можливостями, особливими потребами

На вокзалах Південної залізниці створюються умови для комфортного перебування людей з обмеженими фізичними можливостями. Для осіб з особливими потребами на платформах вокзалів обладнані пандуси. Так, наприклад, на станції вокзалу Красноград на плавному спуску від будівлі вокзалу на перонну платформу облаштували майстерну огорожу з тим, щоб запобігти будь-якій можливості самовільного виїзду інвалідного візка на колію.

Детальніше…Додати коментар (0)