Спортсмени з вадами опорно-рухового апарату на Чемпіонаті Україні з боччі

1 23 7640 1 2З 11 по 14 травня 2013 року в Національному центрі Паралімпійської і Дефлімпійської підготовки та реабілітації інвалідів (м. Євпаторія) пройшов 2-й Чемпіонат України з боччі серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату. У змаганнях взяли участь спортсмени з Севастополя, Одеси, Київської області, Луганська, Дніпропетровська, АР Крим, Миколаєва, Черкас, Донецька, Кіровограда, Полтави, Херсона.

Детальніше…Додати коментар (0)

У Кабміну вимагають створити синтезатор української мови

1 22 audiobooks. незрячих

Школи, в яких навчаються діти з вадами зору, не забезпечені книжками навіть на 50%. Один із кроків вирішення проблеми — створення синтезатора української мови. Це дасть змогу сформувати україномовні аудіопідручники, озвучувати комп’ютери, телефони — наголосила Оксана Потимко, керівник Львівського обласного осередка Всеукраїнської громадської організації “Українська спілка інвалідів — УСІ”.

Детальніше…Додати коментар (0)

Сурдопереводчик: нужен людям, но не нужен государству

1 22 surdo 1 2. сурдопереводчик

Каждый год 20 мая свой профессиональный праздник отмечают переводчики-дактилологи (сурдопереводчики), люди весьма редкой и необычной профессии. Они помогают глухим и слабослышащим людям выживать в обществе, не рассчитанном на их существование.

Детальніше…Додати коментар (0)