Найважчий шлях — найнадійніший

До 35 років Олександр Башта, військовий льотчик, вів активний спосіб життя. Зокрема, захоплювався дельтапланеризмом. Але один із польотів «на крилі» виявився ледь не фатальним — у 1992-му молодий чоловік розбився. Лікарям вдалося повернути його до життя, однак уже… в інвалідному візку.
Познайомився я з Олександром майже два десятиліття тому, коли він голосно заявив про себе як призер спортивних змагань серед інвалідів рухово-опорного апарату, а також неформальний лідер тернопільських «візочників». Із довгої першої розмови зробив висновок: людина намагається утекти від замкнутості й обмеженості, котрі йому нав’язує доля. Башта справді шукав життя, яке притаманне його характерові незламної відкритої людини. Це, по суті, була довга і складна дорога до самого себе.

Детальніше…Додати коментар (0)

Нацпроект «ІnterMedicalEcoCity» побудований на 40%

Національний проект «ІnterMedicalEcoCity», який передбачає будівництво міжнародного медичного реабілітаційного містечка в регіоні Арабатської стрілки Херсонської області вже реалізований на 40%.
Про це стало відомо 1 серпня під час робочого візиту Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула, Голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва та доктора медичних наук, професора Володимира Козявкіна на будівництво об’єкту.

Детальніше…Додати коментар (0)

Інвалідний візок – це ще не вирок

Інвалідний візок – це ще не вирок. Про це заявляють люди, які в силу життєвих обставин змушені ним постійно користуватися. У Чернівцях триває обговорення доступу візочників до місць, куди їм треба звертатися за медичною допомогою. Цього разу на тематичному круглому столі обговорювали вільність проїзду у обласній клінічній лікарні та пологовому будинку на вулиці Рівненській.

Детальніше…Додати коментар (0)

Національна дефлімпійська збірна команда України: 25 медалей на екваторі Дефлімпіади

1001386_560735920630665_542341864_n.jpg

Спочатку було слово… В українських дефлімпійців це слово було чесним, і хоча й воно було дане жестовою мовою, яка багатьом не зрозуміла, однак, значення від того не змінилось. Ще на початку липня наші спортсмени обіцяли докласти усіх зусиль, аби гідно представити Україну на Дефлімпійських іграх в Софії; і своєї обіцянки вони дотримуються, докладаючи надзусиль борються за перемогу, роблять усе можливе і неможливе, аби їх почули в Україні, аби їх почув світ.

Детальніше…Додати коментар (0)

Олександр Попов зустрівся з представниками чорнобильських організацій

30 липня, голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов зустрівся з представниками чорнобильських організацій. На зустрічі обговорили стан соціального захисту, проблеми забезпечення житлом та життєво необхідними медикаментами цієї категорії населення міста. Саме вирішення зазначених питань є пріоритетним у співпраці КМДА з чорнобильцями.

Детальніше…Додати коментар (0)