На Львівщині вже є траса для змагань паралімпійців з біатлону

1 15 c16 2. валерий сушкевич, інвалідів

11 жовтня у Львівській обласній раді голова Комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Валерій Сушкевич провів нараду з виконання робіт у Західному реабілітаційно-спортивному центрі Національного комітету спорту інвалідів України, будівництво якого триває у селі Верхньому Турківського району.

Детальніше…Додати коментар (0)

Будні інвалідів – брак пандусів і непристосовані автобуси (ВІДЕО)

1 14 8521. паралімпійські ігри, обмеженими можливостями, особливими потребами

За п’ять місяців у російському місті Сочі проведуть Паралімпійські ігри. Мета таких змагань, крім спортивного аспекту, нагадування про проблеми, з якими стикаються люди з обмеженими можливостями в різних державах. Сьогодні ніхто не заперечує, що поруч із нами живуть люди з особливими потребами. Однак, наводячи приклад Росії, правозахисна організація Human Rights Watch б’є на сполох:

Детальніше…Додати коментар (0)

Валерія Лутковська звернулася з поданням до Прем’єр-міністра України щодо правового врегулювання забезпечення прав недієздатних осіб

1 16 4 41878 3. недієздатних осіб

У поданні йдеться про те, що до Уповноваженого з прав людини останнім часом збільшилася кількість звернень щодо невиконання обов’язків опікунами і піклувальниками стосовно недієздатних і громадян, дієздатність яких обмежена.

Детальніше…Додати коментар (0)

Представник Уповноваженого запропонувала створити робочу групу з метою доопрацювання чинного законодавства щодо забезпечення прав та свобод осіб із психічними розладами

1 14 Ivanova 1. психічними розладами, інвалідів

Представник Уповноваженого з питань дотримання соціально-економічних та гуманітарних прав Наталія Іванова взяла участь у засіданні Комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів.

Детальніше…Додати коментар (1)

Олексій Журавко провів ряд зустрічей з представниками громадських організацій інвалідів

1 19 Zhuravko portrait 02122011 1 bez znachka 2. олексій журавко, інвалідів

Протягом тижня Урядовий уповноважений з прав інвалідів Олексій Журавко зустрівся з керівниками громадських організацій інвалідів, обговоривши коло питань щодо подальшої співпраці та визначивши спільні кроки для вирішення нагальних проблем.

Детальніше…Додати коментар (0)

Сколько стоит стать инвалидом

1 14 b09340897ba00dd962d 1 2. мсэк, инвалидность, инвалидов

Чтобы получить группу инвалидности, нужно потратить последнее здоровье.

В Украине 2,7 млн инвалидов. Каждый пятый из них получил группу из-за онкоболезни. Но чтобы пройти медико-социально-экспертную комиссию (МСЭК), даже больные раком вынуждены доказывать, что у них не все в порядке со здоровьем.

Детальніше…Додати коментар (0)

Подружжя інвалідів, яким заборонили усиновлення, змусить чиновників змінити законодавство

1 14 238. інвалідів

За інформацією УГСПЛ Уповноважений Верховної Ради з прав людини звернулася з поданням до Прем’єр-міністра України, в якому йдеться про необхідність скасування дискримінаційних норм, що регламентують інститут опіки в Україні.

Детальніше…Додати коментар (0)

У Харкові визначили найдоступніші будівлі для людей з інвалідністю

1 14 21411 2. доступності, фізичними обмеженнями, інвалідністю

Найдоступніші для людей з обмеженими можливостями будівлі, парки, торгові центри, лікарні та об’єкти соціальної сфери визначили в Харкові.

Ці об’єкти були вибрані в рамках конкурсу «Місто для всіх», який проходив під патронатом Харківського міського голови Геннадія Кернеса і був організований з метою…

Детальніше…Додати коментар (0)