Львівський залізничний вокзал протестували на доступність для незрячих

1 17 dsc 2103 2. незрячих

15 жовтня у всесвітній День білої тростини відбулася акція по перевірці на зручність для незрячих Львівського залізничного вокзалу. Організували її співробітники львівського навчально-реабілітаційного центру «Левеня» у партнерстві з Національною асамблеєю інвалідів. Кілька хлопців та дівчат одягали на очі пов’язки, через які нічого не було видно, і за допомогою тростини повинні були зорієнтуватися на вокзалі та дійти до квиткових кас.

Детальніше…Додати коментар (0)

В Україні з’явилась безкоштовна юридична консультація з аутизму

1 15 6 78142 2. дитина з майбутнім, синдромом аутизму

З 16 жовтня в Україні починає роботу перша Юридична консультація з питань аутизму. За її допомогою будь-хто зможе безкоштовно проконсультуватися з питань оформлення інвалідності по аутизму, подання документів у садок або школу, інше. Такий сервіс пропонує Фонд допомоги дітям з синдромом аутизму «Дитина з майбутнім» завдяки спільній програмі з волонтерами Київського міжнародного університету.

Детальніше…Додати коментар (0)

Уповноважений внесла подання Міністру соціальної політики України щодо забезпечення прав підопічних установ соціального захисту населення на належні умови проживання

1 16 574122 2. прав людини

У поданні повідомляється про те, що з метою парламентського контролю за додержанням конституційних прав і свобод людини та виконання функцій національного превентивного механізму працівниками Департаменту з питань реалізації НПМ Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини здійснюється системний моніторинг стану дотримання прав і законних інтересів осіб з психічними розладами, які проживають…

Детальніше…Додати коментар (0)

Всеукраїнський семінар “Рак молочної залози. Методи психологічної допомоги”

1 16 logo 2. психологічної допомоги, рак молочної залози, інвалідів

У Волинській області відбувся Всеукраїнський семінар “Рак молочної залози. Методи психологічної допомоги”, який провела Всеукраїнська спілка громадських організацій “Конфедерація громадських організацій інвалідів України” за підтримки Міністерства соціальної політики України та Державної служби з питань інвалідів та ветеранів України.

Детальніше…Додати коментар (0)

Почему умственно отсталые люди – балласт для украинского общества?

1 16 DSC 0918 2. инвалидов, интеллектуальной недостаточностью, умственной отсталостью

9-10 октября в Киеве состоялась традиционная Всеукраинская конференция «Состояние и перспективы выполнения Конвенции ООН о правах инвалидов в Украине», приуроченная к Международному дню защиты психического здоровья.

Детальніше…Додати коментар (0)

Стены для общения

1 16 IMG 2203 2. утог, инвалидам, нарушением слуха

Мир неслышащих людей для обычного человека – тайна, скрытая занавесом. Встречая на улицах или в общественном транспорте тех, кто общается с помощью рук, мы невольно засматриваемся на этот необычный разговор.

Детальніше…Додати коментар (0)