В полі зору Урядового уповноваженого з прав інвалідів – проблеми безбар’єрності в Києві

1 24 3 1358839698 pandus. інвалідів

Урядовий уповноважений з прав інвалідів зустрівся з окремими представниками громадських організацій інвалідів м. Києва. Основною темою, яка обговорювалася під час робочої зустрічі, було питання доступності інвалідів та інших маломобільних категорій населення до об’єктів інфраструктури столиці.

Детальніше…Додати коментар (0)

На Хмельниччині хлопця з рідкісною хворобою не хочуть визнавати інвалідом (ВІДЕО)

1 28 951425. інвалідності

На Хмельниччині медико-соціальна експертна комісія відмовила 18-річному юнакові у групі інвалідності. Хлопець з дитинства має рідкісну патологію – параліч Дюшена-Ерба. Тепер він практично залишився без засобів існування. Соціальної допомоги як інваліду дитинства йому вже не виплачують. А влаштуватись на роботу, маючи фізичну ваду, до того ж у невеличкому містечку Славута, він не може.

Детальніше…Додати коментар (0)

Собака замість білої тростини

1 28 s419x0-news-1329018322 2. вадами зору, незрячих, собак-поводирів, інвалідів

Для незрячих в Ужгороді навчатимуть собак-поводирів і запропонують зміни до законодавства.

Ужгород зовсім не пристосований для інвалідів. Тут вкрай мало спеціально обладнаних пандусів, голосових пристроїв, звукових маячків на світлофорах.

Детальніше…Додати коментар (0)

Модельєр з важкою формою ДЦП презентує авторську колекцію на “Donetsk fashion days”

1 28 522874 2. ольга сахно

33-річна Ольга Сахно з Красноармійська має великі проблеми з координацією рухів, пересувається на інвалідному візку, насилу говорить. Однак, це не завадило Ользі освоїти професію дизайнера одягу, завоювати призове місце на конкурсі молодих модельєрів у Росії і взяти участь в модному фестивалі у Франції.

Детальніше…Додати коментар (0)

У луцькій школі – ювілей

1 28 49538-3u 2 2. навчально-реабілітаційному

«Навчально-реабілітаційному центру» – 10 років. Урочистості з цього приводу відбулися в Палаці культури Луцька. Колектив закладу і вихованців привітали представники благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк».

Детальніше…Додати коментар (0)

Бюджетні установи Закарпаття не виконують норматив працевлаштування інвалідів

1 26 file1597764 6c9abc85 1. інвалідів

Ринок праці в сучасних умовах надзвичайно насичений пропозиціями і певна річ, що інвалідам тут важко конкурувати. Щоб урівняти шанси на працевлаштування цієї категорії осіб держава на законодавчому рівні зобов’язала роботодавців створювати робочі місця для таких осіб в розмірі чотирьох відсотків від середньооблікової чисельності штатних працівників.

Детальніше…Додати коментар (0)

«Юнь Києва запрошує» 2013

1 28 IMG 9069 2. дітей

У суботу, 12 жовтня, в Маріїнському парку міста Києва пройшов фестиваль «Юнь Києва запрошує». Це традиційне свято для дітей і молоді, який щоосені організовують соціальні служби Києва. У рамках заходу громадські організації презентували себе і свою діяльність. Тут були соціальні центри, скаутські організації, громадські організації, приватні підприємства, які займаються соціальною роботою.

Детальніше…Додати коментар (0)

Сьогодні ми побачили найкраще, що в нас є – Глузман про фестиваль з участю людей з психічними відхиленнями

1 28 523012 6 2. психічними відхиленнями

25 жовтня в Полтаві в Полтавському обласному театрі імені Гоголя провели фестиваль, де виступали люди з обмеженими психічними можливостями. На концерті виступили 42 хворих та 7 лікарів.

Детальніше…Додати коментар (0)