В Виннице состоялся международный научно-практический семинар «Жизнь выше инвалидности: гендерные аспекты репродуктивного права людей с инвалидностью»

1 29 24227 real 2. особыми потребностями

Главным организатором мероприятия выступила Винницкая городская общественная организация социального становления и развития отдельных малообеспеченных категорий молодежи “Росток”. Семинар проводился при поддержке международного фонда «Возрождение». В работе приняли участие представители профильных общественных организаций из Казахстана, Кыргызстана, Таджикистана, Грузии.

Детальніше…Додати коментар (0)

У Урядового уповноваженого з прав інвалідів пройшли переговори з представниками Шведської торгової ради

1 29 1326748515 1-photo. інвалідів

Представники Урядового уповноваженого з прав інвалідів Олексія Журавка зустрілися з керівником розвитку медичного компоненту SCA Hygiene Products в Україні Томасом Янцевічусом та старшим керівником проектів Шведської торгової Ради в Україні Богданом Сенчуком.

Детальніше…Додати коментар (0)

Доля відібрала руку й ногу, та подарувала… щастя

1 29 28-11- DSC0907 2. хлопець

Часто ми вживаємо дуже поширений вислів: «Така вже його (її) доля!». Інколи роздумуючи над своїм життям, невдачами та успіхами, у наших думках пульсує: «Так мені й судилося!». Мільйони людей, незалежно від раси, матеріальних благ, здібностей бодай раз у житті думали, казали саме так. Насправді на фоні інших доль наші проблеми не є вже такими глобальними, а їхнє розв’язання – не таким уже складним завданням.

Детальніше…Додати коментар (0)

Фактор времени очень важен для таких детей

1 29 den invalid 2. детей-инвалидов, реабилитации

День инвалидов 3 декабря – повод вспомнить о тех, кто обделен здоровьем, кто не может жить полноценно.

Люди с инвалидностью как никто другой поймут друг друга, ведь всех их в той или иной степени сближает одна беда: инвалидность, болезнь. Зачастую эти люди предоставлены сами себе.

Детальніше…Додати коментар (0)

Эксперимент на колесах: один день из жизни бердянца с инвалидностью

1 29 2013 11 28 18383 1 2. инвалид, инвалидной коляске, маломобильных, пандус

На следующей неделе, 3 декабря, в Украине будут отмечать Международный день инвалидов. В этом году «Ведомости» решили отказаться от традиционных бесед с людьми с особыми потребностями. И вместо того чтобы расспрашивать их о злободневных проблемах, наши журналисты решили сами попытаться преодолеть те трудности, с которыми сталкиваются прикованные к инвалидной коляске люди.

Детальніше…Додати коментар (0)

Олександр Удовіченко: «Спорт має бути доступним для дорослих і дітей з обмеженими фізичними можливостями»

1 29 udovichenko 1 2. обмеженими фізичними можливостями

26 листопада в Полтавській облдержадміністрації на нараді під головуванням Олександра Удовіченка обговорили питання доступності спортивної інфраструктури області для людей і дітей з інвалідністю та з обмеженими фізичними можливостями. В ході наради серед іншого порушили тему нещодавно урочисто відкритого спортивного майданчика зі штучним покриттям у селі Руденківка Новосанжарського району…

Детальніше…Додати коментар (0)

Громадські об’єднання інвалідів обговорили практичні шляхи виконання Меморандуму про співпрацю з Урядом

1 28 kruglyi stil 26112013 2. інвалідів

26 листопада 2013 року під головуванням Урядового уповноваженого з прав інвалідів Олексія Журавка відбулося засідання круглого столу «Про виконання завдань, передбачених Меморандумом про співпрацю між Урядом та всеукраїнськими громадськими об’єднаннями інвалідів». До роботи круглого столу було залучено широке представництво громадських організацій інвалідів.

Детальніше…Додати коментар (0)

Українські суди практично недоступні для маломобільних груп населення

1 28 1385205611 2. доступності, інвалідністю

Українські суди практично недоступні для маломобільних груп населення – саме такий висновок зробили координатори Всеукраїнської кампанії «Правосуддя без бар’єрів», оприлюднивши результати моніторингу 72 українських судів у 16 областях України. Окрім фізичних бар’єрів, є чимало безглуздих правил і заборон, які ускладнюють для громадян реалізацію свого права на справедливий суд.

Детальніше…Додати коментар (1)

Реабілітація дітей-інвалідів має бути комплексною, тоді вона стає набагато результативнішою

1 28 image226 2. дітей-інвалідів, реабілітації

Про це говорили учасники засідання міжвідомчої координаційної ради з питань ранньої соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Зібрання проходило на базі обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Це один з семи подібних закладів на Житомирщині. Його директор Лариса Дорошенко розповіла, що повноцінно центр працює три місяці:

Детальніше…Додати коментар (0)

На Миколаївщині вчителі-реабілітологи пройшли майстер-класи

1 28 image 2. дітей-інвалідів, реабілітації

26 листопада у Державному комплексі соціальної реабілітації дітей-інвалідів відбулось засідання “круглого столу” та презентація «Сучасні реабілітаційні технології – запорука підвищення ефективності реабілітаційного процесу» за участі вчителів-реабілітологів, вчителів-логопедів, психологів.

Детальніше…Додати коментар (0)

Сторінка 1 из 14
1 2 3 14