Спікерське бюро провело перший тренінг для представників ЗМІ

1 15 DSCN0819 2. спікерське бюро, інвалідністю

14 листопада 2013 р. у приміщені Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбувся перший тренінг з толерантності та етики спілкування з людьми з інвалідністю для представників ЗМІ в рамках проекту “Проведення просвітницьких заходів для працівників державних установ м. Києва “Спікерське бюро”.

Детальніше…Додати коментар (0)

Увидеть проблему: Президент Украины получил письмо шрифтом Брайля

1 15 DSC 1133 2. наиу, инвалидностью, инвалидов, незрячих, слепых, шрифтом брайля

Киев, 13 ноября 2013. – В Международный день слепых представители «Национальной Ассамблеи инвалидов Украины» (НАИУ) отправили Президенту Украины письмо-обращение, написанное шрифтом Брайля. Об этом стало известно на пресс-конференции, посвященной проблеме отсутствия тактильных художественных книг для детей с нарушениями зрения.

Детальніше…Додати коментар (0)

Як ГАРтується характер (ФОТО)

1 15 88e4609-300 1 2. реабілітації, реабілітолог, інвалідністю, інвалідів

Стрибнув невдало у воду чи впав з турніка – травма шийного хребця. Пішов на роботу з високою температурою – відмовили ноги через ускладнення. Автокатастрофа – і для більшості нове життя розпочинається з візка. Але від того, що в людини з'явився новий засіб для пересування, вона не стала менш "людиною".

Детальніше…Додати коментар (0)

В Україні пройшла акція «Життя – це рух» на підтримку пішоходів із вадами зору (ФОТО)

1 15 slider 20131114 152641 1 2. вадами зору, незрячих

13 листопада – Міжнародний день сліпих. У цей день, в рамках Національного тижня безпеки дорожнього руху, в багатьох містах України пройшла спільна акція ДАІ та громадської організації «Сучасний погляд». Захід покликаний привернути увагу людей до увагу водіїв до проблем незрячих пішоходів.

Детальніше…Додати коментар (0)

На Тернопіллі відкриють 2 відділення для реабілітації дітей-інвалідів

1 15 lwg 2. реабілітації

Сьогодні у Тернопільській області налічують 7 центрів соціальної реабілітації для дітей-інвалідів. Ще два спеціалізованих відділення планують відкрити у Чортківському та Борщівському районах.

Детальніше…Додати коментар (0)

У Харкові хочуть відкрити друкарню з виготовлення тактильних книг

1 15 21979 2. сліпих, інвалідів

Міні-друкарню з виготовлення тактильних книг планують організувати представники громадських організацій, що займаються проблемами незрячих харків’ян.

Така пропозиція надійшла в ході відвідання ними Харківського центру реабілітації молодих інвалідів та членів їхніх сімей «Право вибору».

Детальніше…Додати коментар (0)

В Ужгороді з’явиться перший в Україні центр підготовки собак-поводирів (ВІДЕО)

1 15 383887568 2. собак-поводирів

Перший в Україні центр для підготовки собак-поводирів відкриють в Ужгороді. Кінологи з Угорщини та Румунії уже тренують собак, яких після Нового року передадуть в Україну. А поки що приїздять з ними в Ужгород, щоб чотирилапі помічники звикали до нових господарів, до міста і до української мови.

Детальніше…Додати коментар (0)