Урядовий уповноважений взяв участь у засіданні Ради у справах інвалідів

1 25 rada u spravah invalidiv 2 21112013 2. інвалідів

Урядовий уповноважений з прав інвалідів Олексій Журавко взяв участь у засіданні Ради у справах інвалідів при Кабінеті Міністрів України. До порядку денного засідання під головуванням заступника Голови Ради, Міністра соціальної політики Наталії Королевської було включено широке коло питань, які стосувалися створення безперешкодного середовища життєдіяльності людей з обмеженими можливостями.

Детальніше…Додати коментар (0)

Эксперт: Инвалидность — это не болезнь, а человеческая особенность

1 25 228a893e4e363708af9 2. инвалидностью, инвалидов, универсального дизайна

Все украинцы де-юре защищены Конституцией и законами, но де-факто – это далеко не так. Еще сложнее жить и выживать в современной Украине людям с инвалидностью. На самом деле они не просят их пожалеть или относится к ним как-то особенно. Было бы неплохо, например, просто учитывать их просьбы в архитектуре и строительстве.

Детальніше…Додати коментар (0)

СМИ идут навстречу людям с инвалидностью

1 25 1385125923 pa290053 2 2. инвалидностью, инвалидов

Как правильно, точнее – гуманно осветить в прессе или на телевидении проблемы людей с инвалидностью и не оскорбить их человеческое достоинство? Какие темы интересны самим инвалидам? Личностное изменение журналиста после общения, например, с инвалидом-колясочником или человеком, больным тяжелой формой ДЦП…

Детальніше…Додати коментар (0)

Глухих школярів потрібно вчити разом з усіма

1 25 800910m 2. сурдопедагогів

Діти з вадами слуху повинні навчатися разом зі звичайними учнями, але за особливою інклюзивною системою освіти. Однак у хмельницьких школах її забезпечити не можуть. Тому особливим дітлахам нашого міста доводиться складно. Але є варіанти – спеціальна школа.

Детальніше…Додати коментар (0)

У КМДА відбувся круглий стіл з громадськістю щодо створення у столиці «безбар’єрного середовища»

1 25 13341 2. безбар'єрне середовище, інвалідністю, інвалідів

У Київській міській державній адміністрації відбувся круглий стіл з теми: «Безбар’єрний доступ інвалідів до адміністративних споруд та місць громадського користування та створення місць для паркування автотранспорту інвалідів у зазначених місцях». У засіданні взяли участь заступник голови КМДА Михайло Кучук, представники районних держадміністрацій, члени Громадської ради при КМДА, члени Координаційної ради міських громадських…

Детальніше…Додати коментар (0)

Як облаштувати «Вінниччину без бар’єрів» – радилися з губернатором

1 25 DSC06210 2. інвалідністю

Адаптація життєвого простору для людей з обмеженими можливостями на Вінниччині завжди була серед соціальних пріоритетів місцевої влади. Як просувається процес облаштування «Вінниччини без бар’єрів», обговорювали 22 листопада на розширеному засіданні обласного комітету забезпечення доступності під головуванням губернатора Івана Мовчана.

Детальніше…Додати коментар (0)

Аэропорт «Донецк» улучшит обслуживание инвалидов (ВИДЕО)

1 25 85214. инвалидов

Как сделать аэропорт комфортным для инвалидов? Это руководители предприятия обсудили лично с жителями Донецкого региона.

Мероприятие приурочили к Международному дню инвалидов. Его отмечают третьего декабря.

Детальніше…Додати коментар (0)

Кіровоградка перемогла у Всеукраїнському дитячому конкурсі «Намалюй свої права»

1 25 getImage 1 2. особливими потребами

20 листопада, Київ. Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул та голова Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Юкіе Мокуо підвели підсумки та нагородили переможців Всеукраїнського дитячого конкурсу «Намалюй свої права». В конкурсі взяли участь 614 дітей зі всієї країни віком від 4 до 15 років, серед яких і діти з особливими потребами та діти-сироти.

Детальніше…Додати коментар (0)