Омбудсман внесла подання Прем’єр-міністру України щодо забезпечення права інвалідів (стомованих хворих) на доступне та ефективне медичне обслуговування

1 16 4 41878 3. стомованих хворих, інвалідністю, інвалідів

До Омбудсмана України Валерії Лутковської звернулась президент громадської організації «Спілка інвалідів стомованих хворих «Астом-Ілко» Валентина Щербина з проханням захистити права людей із інвалідністю (стомованих хворих), які потребують негайної допомоги. У своєму зверненні вона зазначала, що головною проблемою стомованих хворих в Україні є відсутність державної програми допомоги забезпечення зазначених осіб…

Детальніше…Додати коментар (0)

Прокуратура стала на захист права на оздоровлення дітей-інвалідів

1 05 16254662. дітей-інвалідів

Захищаючи право дітей-інвалідів на оздоровлення, прокуратура Запорізької області з початку року розпочала 2 кримінальні провадження, а також внесла 16 подань в органи місцевої влади, за результатами розгляду яких 8 посадовців притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Детальніше…Додати коментар (0)

Нікопольчанка Наталя Сарана створює чарівні килими, незважаючи на хворобу

1 16 9191253f6fb6d4f5fe64ee48eef22a4f 2. килимарством

Зараз рідко зустрінеш людину, котра б займалася килимарством. Майже на кожному кроці вишивають, малюють картини, а вісь килимарство ввійшло до списку забутих мистецтв. На відкритті Бібліотечного центру народно-прикладного мистецтва мені розказали, що в Нікополі є людина, яка захоплюється ним. Звуть її Наталя Сарана. Дівчина займається виготовленням килимів, не зважаючи на страшний недуг – ДЦП.

Детальніше…Додати коментар (0)

Віктор Мацола: «Наші інваліди захищені «Парасолькою»

1 16 p 55120 1 gallerybig jpg 203x203 crop upscale q85 1 2. віктор мацола

На Закарпатті напрацьовано досвід підтримки людей з інвалідністю, який може стати у пригоді соціальним установам всієї України. Про них розмовляємо з директором департаменту соціального захисту населення Закарпатської облдержадміністрації Віктором Мацолою.

Детальніше…Додати коментар (0)

На Прикарпатті дбають про полегшення життя людей з обмеженими можливостями

1 16 IMG 5531 2. будівель

Заступник голови облдержадміністрації Віктор Костючик провів засідання «Комітету доступності», на якому розглянули стан виконання Указу Президента України № 588/2011 «Про заходи щодо розв’язання актуальних проблем осіб з обмеженими фізичними можливостями».

Детальніше…Додати коментар (1)

На Житомирщині функціонує сім центрів соціальної реабілітації дітей-інвалідів

1 17 deafa368fd 1. дітей-інвалідів, реабілітації

За інформацією департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації на території Житомирської області проживає 98,3 тис. інвалідів різних груп та категорій, з яких 5734 дітей-інвалідів. З метою забезпечення соціального захисту цієї категорії населення на Житомирщині проводиться системна робота щодо реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича.

Детальніше…Додати коментар (0)

Леонід Новохатько: «Головне – бути небайдужим!»

1 16 image 2. інвалідів

Миколаїв. 13 грудня за участі Міністра культури України Леоніда Новохатька у Черноморському державному університеті ім. Петра Могили відбулось урочисте відкриття Центру соціально-психологічної підтримки, професійного розвитку та працевлаштування.

Детальніше…Додати коментар (0)

Танці на інвалідних візках: вперше у Кременчуці

1 16 1386851458 img 5984 2 2. інвалідних візках

Ці танцівники разом у парі нещодавно, але вже стали лауреатами всеукраїнських змагань. У Кременчуці разом виступали вперше.

Вони доводять, що танцювати можна і в інвалідних візках. У рамках Кубку України із сучасного танцю і фітнес-аеробіки, який проходив 7-8 грудня у ПК «Кредмаш», Костянтин Кууск і Наталія Герасименко представили свій танець.

Детальніше…Додати коментар (0)