Обезьяны станут помощниками инвалидов в США

1 24 22325 2. людям

Согласно новому закону, в американском штате Кентукки обезьяны войдут в список животных-помощников для людей с ограниченными возможностями. Приматы смогут жить в домах инвалидов, больных и пожилых людей.

Детальніше…Додати коментар (0)

Інсульт — хвороба виліковна, головне — швидко звернутися за допомогою

1 24 854215 2. геморагічний, інсульт

Підступна хвороба, що швидко молодшає, інсульт усе частіше підбирається до українців. Щорічно він вражає 120—130 тисяч наших співвітчизників. На сьогодні інсульт уже стоїть на третьому місці серед причин смерті після серцево-судинних захворювань і раку. Кожні п’ять хвилин в Україні від інсульту помирає людина. Крім того, він найчастіше призводить до тривалої або довічної інвалідності.

Детальніше…Додати коментар (0)

Двобій із суперниками та собою

1 24 Getun3 2. олексія гетуна

У житті 31-річного Олексія Гетуна із села Острожець Млинівського району був такий епізод: ще в дитсадку вихователька його запитала, ким він хоче стати. «Чемпіоном», — відповів без вагань. Та невдовзі «чемпіонство» довелося поставити під сумнів, бо з’ясувалося, що в Олексія — серйозні негаразди з рукою, і недуга дедалі прогресувала. Відтак почалася тривала боротьба з хворобою.

Детальніше…Додати коментар (0)

Центр для неповносправних дітей «Насіння надії» готується відсвяткувати свою четверту річницю

1 24 DSCN9666 2. неповносправних, особливими потребами

Надія – це те що змушує нас жити і йти вперед. Її паростки пробиваючись в серцях вже не дають опустити руки і зламавшись, покірно пливти за течією. Надія спонукає шукати однодумців і разом прагнути змін на краще і власне, змінювати життя багатьох людей сіючи в їхніх душах насіння надії.

Детальніше…Додати коментар (0)

В Мариуполе дети с диагнозом «аутизм» могут получить действенную помощь в Жовтневом центре реабилитации для детей с особенными потребностями

1 24 21390305489 1 2. реабилитации

За последние годы работы в Жовтневом центре реабилитации для детей с особенными потребностями обобщили имеющийся опыт и наработали свою программу работы с детьми с диагнозом «аутизм».

Программа работы включает индивидуальный подход и групповое сопровождение специалистами Центра.

Детальніше…Додати коментар (0)

Суспільство повинне прийняти інваліда, – лучанин

1 24 16337 2 2. доступності, маломобільних, інвалідністю

Проблема людей-інвалідів не нова для України та Волині зокрема. В області 79 тисяч осіб, які не мають вільного доступу до житлових будинків, органів місцевого самоврядування, не можуть без перешкод пересуватися транспортом. Днями відбувся семінар, на якому обговорили основи законодавства про доступність. Та методологічні засади моніторингу умов доступності об’єктів для осіб з додатковими потребами.

Детальніше…Додати коментар (0)