11 квітня – День боротьби з хворобою Паркінсона

1 11 7 parkinson. синдрому паркінсонізму, хвороба паркінсона

11 квітня відзначають Всесвітній день боротьби з хворобою Паркінсона. Увага громадськості до цієї проблеми невипадкова. Адже у світі налічується близько 4 мільйонів людей із таким захворюванням. Лише в Україні пацієнтів із таким діагнозом є понад 70 тисяч.

Детальніше…Додати коментар (0)

В Одессе скончался создатель “Дома с ангелом” Борис Литвак

1 11 6 87438 2. борис литвак

Бориса Давидовича знали далеко за пределами Украины как человека, который своими добрыми делами умножал славу родного города.

В Одессе 10 апреля на 85-м году жизни скончался Герой Украины, почетный гражданин города и области Борис Литвак.

Детальніше…Додати коментар (0)

Універсальний дизайн: коли простір комфортний для всіх

1 11 c3d08dc-300 1 2. універсальний дизайн, інвалідність, інвалідів

“Хотів із друзями пограти в більярд в одному київському клубі. Однак, окрім сходів, для входу в приміщення нічого не передбачено. Я пересуваюсь на візку, тож поки мої товариші (а в нас була компанія з п’яти чи шести осіб) допомагали мені піднятися, вони також зіткнулися із цими перешкодами”.

Детальніше…Додати коментар (0)

Тренинг «Отработка технологий индивидуального выступления. Личная история» (ФОТО)

1 11 IMG 9559 2 2. инвалидностью

Киев. 4 апреля состоялся тренинг для участников проекта «Спикерское бюро». Социальный проект «Спикерское бюро» предусматривает выполнение ст. 8 «Просветительско-воспитательная работа» Конвенции ООН про права людей с инвалидностью, которая была ратифицирована в 2009 году. Проект должен стать проводником в формировании государственной политики Украины.

Детальніше…Додати коментар (0)

В Одессе открылось второе в Украине общежитие для инвалидов

1 11 3 952145 2. инвалидов, реабилитации

В начале апреля в Одессе открылся первый в городе центр независимого проживания инвалидов старше 18 лет. Общежитие расположилось в жилом доме на ул. Генерала Петрова, 8. Здесь «детей», как бережно называют своих подопечных социальные работники, учат самостоятельной жизни.

Детальніше…Додати коментар (0)

Інтегрована освіта зараз є одним з пріоритетних напрямків соціальної політики демократичних країн

1 08 14273746. навчання, освіта

Інтегрована освіта зараз є одним з пріоритетних напрямків соціальної політики демократичних країн. У Конвенції ООН про права дитини декларується, що право людей з інвалідністю на інтеграцію в суспільство є основним принципом міжнародних стандартів прав людини, і сумісна освіта – це основа суспільної інтеграції. У розвинених країнах інтегровані школи – вже реальність, в нашій – поодинокі випадки.

Детальніше…Додати коментар (0)