Днепропетровские дети-инвалиды посетили Художественный музей

1 22 1 IMG 9791 2. дети

21 мая 2014г. по случаю Международного дня музеев воспитанники Специальной СЗШ для детей с последствиями полиомиелита и ДЦП (ул. Чичерина, 167) побывали в Днепропетровском художественном музее. В познавательный и увлекательный мир искусств ребят пригласил народный депутат Украины Денис Дзензерский.

Детальніше…Додати коментар (0)

Поступил в продажу «первый в мире телефон с клавиатурой Брайля»

1 21 6 ownfone1 1 2. ownfone, клавиатурой брайля

Лондонская компания OwnFone начала продажи «первого в мире мобильного телефона с клавиатурой Брайля».

Первый телефон OwnFone появился на европейском рынке в 2012 году. Аппарат обладал базовой функциональностью: он позволял звонить только по заранее определённым номерам.

Детальніше…Додати коментар (0)

На Тернопільщині немає чим виявляти вади слуху

1 21 5 243042 2. обладнання

У ЛОР-кабінетах області дослідження слухової функції проводяться трьома способами: “живою мовою”, шляхом камертональних проб та аудіометрії. Про це повідомив позаштатний головний спеціаліст – сурдолог ДОЗ ТОДА Олександр Говда.

Детальніше…Додати коментар (0)

У Львові створюють аудіобібліотеку для людей із вадами зору

1 22 audiobooks. вадами зору, незрячих, інвалідів

У Львові 19 травня розпочався міжнародний шведсько-український проект «Сучасні інформаційні системи для українських користувачів з вадами зору». Проект триватиме півтора року і завершиться у грудні 2015-го. Його мета – створити в Україні аудіобібліотеку навчальної та художньої літератури у форматі «дейзі».

Детальніше…Додати коментар (0)

Карітас Івано-Франківськ задіює місцеві громади задля збільшення соціалізації молодих людей з особливими потребами

1 21 3 franyk local communities1 2. карітас, особливими потребами

Нещодавно в Карітасі Івано-Франківськ УГКЦ відбулось засідання круглого столу «Роль місцевих громад у підвищенні ефективності надання соціальних послуг для людей з неповносправністю». В заході прийняли участь керівники та члени партнерських організацій, з якими впродовж тривалого часу співпрацює місцевий Карітас, розбудовуючи мережу закладів соціальної допомоги для дітей та молоді з особливими потребами.

Детальніше…Додати коментар (0)

В департаменті праці та соціального захисту населення Житомирської облдержадміністрації відбулось засідання обласного комітету (ВІДЕО)

1 21 2 2456211. населення

В департаменті праці та соціального захисту населення Житомирської облдержадміністрації відбулось засідання обласного комітету щодо забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

Детальніше…Додати коментар (0)