Діти з аутизмом можуть ходити у звичайні школи

1 24 4 70 1. аутизмом

Спеціалісти стверджують, що кількість дітей з аутизмом за останні роки критично зросла.

Якщо раніше ми мали 1 дитину з аутизмом на 10 тис. здорових, то зараз це 1 на 68 дітей. За даними департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА, у області зараз проживає 63 дитини з аутизмом.

Детальніше…Додати коментар (0)

Під час матчу за Суперкубок України буде здійснюватися аудіо-описове коментування матчу

1 16 6 130932679. матчу

22 липня під час матчу за Суперкубок України між київським «Динамо» і донецьким «Шахтарем» на «Арені Львів» буде здійснюватися аудіо-описове коментування матчу для сліпих та слабозорих вболівальників!

Детальніше…Додати коментар (0)

Мінсоцполітики: Уряд розпочав процес реорганізації протезної галузі України

1 21 8 108008-23 1. підприємств

17 липня Кабінет Міністрів України прийняв постанову „Про реорганізацію деяких казенних підприємств”. Як повідомили у Мінсоцполітики, наразі в Україні налічується 2,6 млн. громадян з обмеженими можливостями. Виготовлення технічних засобів реабілітації для них здійснюється за рахунок державних коштів, і щороку на ці потреби держава виділяє близько 1 млрд. грн.

Детальніше…Додати коментар (0)

У Вінниці проходив тренінг «Репродуктивні права жінок з інвалідністю»

1 21 7 1166 2. інвалідністю

14 липня 2014 року у Вінницькому міжрегіональному центрі професійної реабілітації інвалідів «Поділля» проходив тренінг «Репродуктивні права жінок з інвалідністю», який проходила ГО «Паросток» спільно з партнером ГО «Вісь» у рамках реалізації проекту «Життя вище інвалідності: репродуктивні права та здоров’я жінок з інвалідністю», підтриманого програмою „Здоров’я жінок України” Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)…

Детальніше…Додати коментар (0)

Працевлаштування інвалідів – турбота спільна

1 21 6 b49b70e70346563fa324bff49e93d854. обмеженими фізичними можливостями, інвалідів

17 липня на базі Тисменицького районного центру зайнятості відбулося засідання круглого столу з роботодавцями району на тему: «Працевлаштування інвалідів – турбота спільна».

В заході взяли участь: заступник директора районного центру зайнятості М.Скринник, завідувач сектору правової роботи обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів…

Детальніше…Додати коментар (0)

Завдяки щоденній роботі працівників соціальних закладів для інвалідів люди з обмеженими можливостями мають змогу відчути себе повноцінними членами суспільства

1 21 5 0 2. реабілітації, інвалідів

Про це зазначила заступник голови Вінницької облдержадміністрації Людмила Щербаківська 17 липня, ознайомившись з роботою Вінницького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів та Вінницького міжрегіонального центру професійної реабілітації інвалідів «Поділля». Заступник голови ОДА оглянула навчальні приміщення, медичну частину, гуртожиток та їдальню.

Детальніше…Додати коментар (0)

Англійці дітям з «Відродження»

1 21 4 06836884 2. дітей-інвалідів, реабілітації

Чернігів. До обласного центру медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження» завітали давні партнери з Великої Британії — представники благодійної організації «Англійська допомога знедоленим дітям». Уже багато років поспіль ця організація систематично доставляє гуманітарні вантажі не тільки для реабілітаційного центру, а й для інвалідів, сиріт і малозахищених верств населення області.

Детальніше…Додати коментар (0)

У Львові відкриють першу в Україні медіатеку

1 21 3 sm full. медіатеку

У вересні цього року у Центральній бібліотеці для дорослих ім. Лесі Українки відкриють першу в Україні міську медіатеку – громадський центр, обладнаний новітніми технологіями, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Детальніше…Додати коментар (0)

Паралимпийцы Одесской области за полгода завоевали 13 медалей на Кубках Европы и Кубках Мира

1 21 2 044. медалей

Заместитель начальника Управления по делам физической культуры и спорта Одесской областной государственной администрации Валентина Кольчак заявила, что одесские паралимпийцы в сборной Украины за полгода завоевали 13 медалей.

Детальніше…Додати коментар (0)