Життя сліпих в Скандинавії

1 12 1 file1416053 3cfb3ee5 1. незрячих, сліпих, інвалідів

Скандинавські держави мають історичний досвід вирішення соціальних питань, в тому числі щодо розв’язання проблем інвалідів. Ідеал, якого там прагнуть, не надання тростини чи інвалідного візка всім, хто цього потребує, а створення їм умов життя на рівні так званого «нормального існування».

Детальніше…Додати коментар (0)

Мінсоцполітики: Реорганізація протезної галузі дозволить спрямувати додаткові кошти на виготовлення необхідних засобів реабілітації

1 16 6 108008-23 2. реабілітації

Незважаючи на складну економічну ситуацію та спрямування значної частини держбюджету на захист територіальної цілісності України, Мінсоцполітики й надалі забезпечує покладену на нього функцію соціального захисту громадян з обмеженими фізичними можливостями, зокрема, надання їм технічних засобів реабілітації (протези, візки, милиці, тощо).

Детальніше…Додати коментар (0)

«Музей без бар’єрів: від теорії до практики»

1 11 5 4898 2. реабілітації, інвалідністю, інвалідів

Київ. Чи часто музей у якому Ви працюєте відвідують люди з інвалідністю? Чи готові Ви і Ваші колеги до обслуговування відвідувачів з інвалідністю? Які програми для людей з інвалідністю діють у Вашому музеї?

Детальніше…Додати коментар (0)

Вокзал станції Кіровоград стає комфортнішим для людей з обмеженими фізичними можливостями

1 11 4 741254. обмеженими фізичними можливостями, інвалідів

Одеські залізничники разом із Кіровоградською обласною організацією Українського товариства сліпих удосконалюють вокзальний комплекс станції Кіровоград для забезпечення належного обслуговування пасажирів із обмеженими фізичними можливостями. Наприкінці серпня поточного року на спільній нараді було прийнято важливі рішення щодо подальшого облаштування вокзального комплексу, зокрема спеціалізований зал…

Детальніше…Додати коментар (0)

Інтеграція сьогодні і завтра

1 11 3 blind-person 2. вадами зору, незрячих, сліпих, інвалідів, інклюзивної освіти

Соціальна інтеграція інвалідів по зору в суспільство набуває нині все більшого значення і конкретного змісту в умовах країни з ринковою економікою. Інтеграція – це по суті процес зближення, прилучення і поступового злиття особистості інваліда і суспільства, в результаті чого людина з обмеженими можливостями здоров’я починає почуватися повноцінним і повноправним членом суспільства.

Детальніше…Додати коментар (0)

«Дітям-інвалідам необхідна підтримка», – голова Тальнівської районної ради Наталія Руснак

1 11 2 1410266728 2. закладу

8 вересня 2014 року голова Тальнівської районної ради Наталія Руснак з робочим візитом відвідала районний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів Тальнівської районної ради. Основне завдання центру – допомога родинам хворих дітей та їхня соціальна адаптація.

Детальніше…Додати коментар (0)