Компания Microsoft разработала гарнитуру-поводыря

1 14 6 19801 2. гаджет

Слепота – одно из наиболее тяжелых и серьёзных лишений, которое может постигнуть человеческий организм. Слепой человек, даже будучи в остальном полностью здоровым, становится почти беспомощным. Компания Microsoft разработала специальную гарнитуру, призванную облегчить жизнь таких людей.

Детальніше…Додати коментар (0)

В Одессе создается отделение реабилитации инвалидов

1 14 5 boln01 2. инвалидов, реабилитации

В одесской городской больнице №8 за счет средств, выделенных в рамках городской целевой программы «Равенство», направленной на социальную защиту и обеспечение равных возможностей для лиц с ограниченными физическими возможностями, проводятся масштабные ремонтные работы. На базе терапевтического отделения №2 запланировано создание отделения реабилитации и восстановительной терапии для маломобильных пациентов.

Детальніше…Додати коментар (0)

Національний музей Тараса Шевченка відчинив двері для інвалідів

1 14 4 dity-invalidy crop upscale q85 1 2. особливими потребами, інвалідністю, інвалідів

Хоч останнім часом питання безбар’єрності для людей з особливими потребами значно зрушило з місця, проте багато архітектурних об’єктів залишаються для інвалідів недоступними. Особливо не пристосовані до відвідування такі мистецькі споруди, як театри, концертні зали, кінотеатри та музеї. Уявіть, як людина на візку може подолати чимало сходинок, щоб потрапити до Національної опери?

Детальніше…Додати коментар (0)

Наступна сесія обласної ради може прийняти програму соціальної підтримки та реабілітації інвалідів зору

1 11 3 blind-person 2. реабілітації, інвалідів

В Івано-Франківську у рамках відзначення Міжнародного дня сліпих відбувся семінар-тренінг “Створення безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями до об’єктів житлово-громадського призначення”.

Детальніше…Додати коментар (0)

В Житомире проверили доступность ж/д вокзала для людей с инвалидностью (ФОТО)

1 14 2 unnamed-16 5 2. инвалидностью, маломобильных

12 ноября состоялось совместное выездное заседание областного и городского комитета доступности инвалидов к железнодорожной станции Житомир.

Проводником для участников аудита стал член областной общественной организации людей с инвалидностью «Молодежь. Женщина. Семья», эксперт по доступности Владимир Башинский.

Детальніше…Додати коментар (0)

В Дарницькому районі Києва відбувся XIV фестиваль творчості «Повіримо у себе»

1 14 1 IMG 7075 2. інвалідністю

12 листопада в актовому залі Дарницької районної державної адміністрації м.Київ відбувся XIV районний фестиваль творчості дітей та молоді з обмеженими можливостями «Повіримо у себе».

Захід був організований Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Центром соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями Дарницького району…

Детальніше…Додати коментар (0)