Евросоюз признал ожирение причиной инвалидности

1 23 6 1418904394 ozhirenie2 2. інвалідності

Европейский суд справедливости признал ожирение подходящей причиной для инвалидности. Это произошло после того, как 160-килограммовый воспитатель из Дании был уволен с работы за то, что оказался слишком толстым для выполнения своих обязанностей.

Детальніше…Додати коментар (0)

Створено протези рук, які керуються силою думки (ВІДЕО)

1 23 5 241583 2. протези

Американські вчені створили протези рук, якими можна керувати за допомогою думки. Новинку випробував на собі чоловік, котрий став інвалідом 40 років тому.

Пацієнта звати Лес Бот. Він утратив руки в результаті ураження електричним струмом.

Детальніше…Додати коментар (0)

Тернопільські суди пристосують до потреб людей з інвалідністю

1 23 4 inv 2. шрифтом брайля, інвалідністю

Проблему доступу людей з інвалідністю до правосуддя обговорили у Тернополі. Місцеві суди за сприяння міжнародної організації планують зробити свою роботу доступнішою та комфортнішою для людей з особливими потребами. Серед модернізацій будуть стенди та буклети шрифтом Брайля, позначені сходинки, адаптовані заїзди для візків… Головне тепер – втілити ці плани у життя.

Детальніше…Додати коментар (0)

Голова Івано-Франківської ОДА зустрівся з представниками громадських організацій осіб з інвалідністю

1 23 3 IMG 2576-1 2. обмеженими можливостями

Голова обласної державної адміністрації Олег Гончарук зустрівся з представниками організацій інвалідів Івано-Франківської області.

Під час зустрічі було окреслено спектр найвагоміших проблемних питань людей із особливими потребами, обговорено аспекти майбутньої співпраці.

Детальніше…Додати коментар (0)

У Богунській районній раді за «круглим столом» говорили про права людей з інвалідністю

1 23 2 inval 4 1 2. обмеженими фізичними можливостями, інвалідністю, інвалідів

Реалізація прав людей з інвалідністю, державні гарантії соціального захисту, роль громадських організацій у житті людей з особливими потребами, необхідність формування у суспільстві толерантного ставлення до людей з інвалідністю, активізація роботи волонтерських центрів, забезпечення безперешкодного доступу осіб з інвалідністю до об’єктів соціальної, транспортної інфраструктури, закладів освіти, – ці та інші питання…

Детальніше…Додати коментар (0)

Ліфт для дітей на візках уже запрацював у вінницькій школі №6

1 23 1 thumb image 2. дітей

У вінницькій школі №6 відкрили і запустили спеціальний ліфт для людей з обмеженнями фізичними можливостями. Адже саме у цій школі навчається понад 20 дітей з інвалідністю. Відкриття приурочили Дню Святого Миколая.

Детальніше…Додати коментар (0)