9-13 лютого проводяться семінари на тему «Доступ залізничного транспорту для маломобільних осіб»

1 30 show 26918 1. маломобільних осіб

9-13 лютого представники Мінінфраструктури, місцевих органів влади, Укрзалізниці, залізниць та громадських організацій інвалідів обговорюватимуть питання доступності маломобільних осіб до громадського, зокрема – залізничного, транспорту в рамках семінарів на тему «Доступ залізничного транспорту для маломобільних осіб».

Детальніше…Додати коментар (0)

У Києві відбудеться Міжнародна конференція «Універсальний Дизайн як запорука розвитку інклюзивного суспільства»

1 10 7 banner ud conf2015site 2. універсальний дизайн

13 лютого 2015 року з 9:00 до 17:30 у м. Києві відбудеться міжнародна конференція «Універсальний Дизайн як запорука розвитку інклюзивного суспільства». Універсальний Дизайн передбачає створення елементів середовища, об’єктів, речей тощо доступними та зручними у користуванні для максимальної кількості людей.

Детальніше…Додати коментар (0)

«Мы применяем психодинамический подход в процессе работы с особенными детьми»

1 10 6 Турецкая 2. реабилитации

Наталья Ивановна Турецкая, директор Тернопольского областного центра социальной реабилитации детей-инвалидов, с нуля создала городской центр реабилитации особенных детей, а потом – еще и областной. Об особенностях управленческой работы и методиках, которые будут использоваться в новом учреждении, – далее в интервью.

Детальніше…Додати коментар (0)

Леся Лимар: «Для незрячої людини книга – це вікно у світ»

1 10 5 laaiDNapRGM 2. утос, вадами зору, інвалідністю

Леся Лимар – дипломований тифлопедагог та практичний психолог. Із 2005 року вона працює в Українському товаристві сліпих (УТОС) у Дніпропетровській області, де обіймає посаду інструктора-методиста. У пані Лесі з дитинства проблеми з зором, тому вона по собі знає, як живеться незрячим в Україні.

Детальніше…Додати коментар (0)

Трохи «Сонячного променя» в холодному місті

1 10 4 NIK 9563 2. обмеженими можливостями

«Сонячний промінь» — це громадська організація Спілки матерів розумово відсталих інвалідів Оболонського району Києва, яка захищає права таких дітей та їхні родини. У приміщенні центру працює адвокат, психолог, театральна інтегрована студія, гурток комп’ютерної грамотності та ручної праці, читають курс запобігання насильству. Понад 100 родин час від часу поспішають сюди, щоб не залишатися наодинці з проблемами.

Детальніше…Додати коментар (0)

Інвалідність – не перешкода для працевлаштування

1 15 file1597764 6c9abc85 1. неповносправних, інвалідністю, інвалідів

Львів. Як відомо, нині знайти офіційну та добре оплачувану роботу зовсім непросто. Тим паче людям з інвалідністю. Адже, зрозуміло, в умовах ринкової економіки працедавці висувають свої, інколи надто високі, вимоги до рівня кваліфікації та досвіду претендентів, обираючи з-поміж них найбільш талановитих та креативних. А тому особам з особливими потребами самотужки подолати бар’єри на шляху до продуктивної зайнятості проблематично.

Детальніше…Додати коментар (0)

Безробітні інваліди зміцнили знання про свої права

1 10 1 Picture 2. інвалідів

Черговий семінар для безробітних-інвалідів відбувся в приміщенні інформаційного центру надання соціальних послуг особам з обмеженими фізичними можливостями Рівненського міського центру зайнятості. Захід носив інформаційний характер і ознайомлював учасників з основами соціального захисту інвалідів.

Детальніше…Додати коментар (0)