Рада прирівняла осіб, які отримали каліцтва на Майдані, до інвалідів війни

1 12 6 euromaidan best 3 2. інвалідів

Народні депутати підтримали у першому читанні законопроект №1423 “Про внесення зміни до статті 7 закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”. За відповідне рішення проголосували 235 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Детальніше…Додати коментар (0)

Чому індивідуальна програма реабілітації не полегшує життя інвалідів

1 27 1 173994 2. реабілітації, інвалідності

За австрійською аналогією реабілітації людей з особливими потребами з 2007 року нашим громадянам, котрі отримують групу інвалідності, водночас видають так звану індивідуальну програму реабілітації (ІПР). У ній зазначають особливості діагнозу інваліда й те, які засоби реабілітації він має право отримати від держави безкоштовно.

Детальніше…Додати коментар (0)

Зустріч із представниками Емаусу в Бродах

1 12 4 DSC 0024 1 2. неповносправних

04 лютого 2015 року на запрошення голови комісії мирян Сокальсько-Жовківської єпархії о.Ярослава Царика до м.Броди завітали представники центру духовної підтримки осіб з особливими потребами «Емаус», що при Українському Католицькому Університеті.

Детальніше…Додати коментар (0)

«Треба завжди бути разом і шукати можливість допомогти»,— А. Садовий (ВІДЕО)

1 12 3 jumultithumb joomla-ua 2. кривун

Львів. Спільними зусиллями вирішуємо проблеми найбільш незахищених та потребуючих. У будинку на вул Й. Сліпого, 22 влаштовують спеціальну підйомну платформу. У 2014 році сім’я Кривунів отримала грошову допомогу від управління соціального захисту ЛМР на облаштування підйомної платформи, яка дає змогу потрапити з квартири на вулицю на візку. Двоє членів сім’ї є інвалідами І групи з дитинства.

Детальніше…Додати коментар (0)

У Житомирі говорили про доступ залізничного транспорту для маломобільних осіб

1 12 2 n 0902152904 1 02. доступності, маломобільних осіб

Житомир став четвертим містом, в якому проводиться семінар на тему: «Доступ залізничного транспорту для маломобільних осіб».

Ще у минулому році подібні заходи відбулися у Києві, Львові та Одесі.

Детальніше…Додати коментар (0)

В Ужгороді відкрито новий сезон полювання на “оленів”

1 12 1 1423648582 2 1 2. паркування

Наприкінці минулого року в Ужгороді значно активізувався громадський рух проти “хамовитого” та нахабного паркування транспортних засобів у місті. Улюбленим порушенням ужгородських “оленів” стало паркування на місцях для інвалідів. Активісти просили порушників перепаркуватися та клеїли порушникам на скло спеціальні наклейки “Паркуюсь де хочу”, “СТОП ХАМ” тощо.

Детальніше…Додати коментар (0)