Міністерство соціальної політики України ініціює внесення змін до україномовного перекладу Конвенції ООН про права інвалідів

1 20 6 pic01870 2. інвалідністю, інвалідів

В Україні вже достатньо тривалий час відбувається дискусія щодо невідповідності україномовного офіційного перекладу назви та тексту, ратифікованої Україною у 2009 році Конвенції ООН про права інвалідів, оригіналу міжнародного договору англійською мовою.

Детальніше…Додати коментар (0)

Міністерство соціальної політики України виступає за покращення доступу людей з інвалідністю до послуг банківських установ

1 27 1 173994 2. інвалідів

Відповідно до статті 38 Закону України „Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні” інваліди першої та другої груп мають право на позачергове обслуговування в касах міського та міжміського транспорту, а також на підприємствах, установах та організаціях усіх форм власності та підпорядкування, які надають будь-які послуги населенню.

Детальніше…Додати коментар (1)

У селищі Брошнів-Осада відкрили перший у районі реабілітаційний центр

1 20 4 IMG 3968 2. реабілітаційного центру

Відбулося офіційне відкриття першого у Рожнятівському районі реабілітаційного центру для дітей-інвалідів. Заклад функціонуватиме у приміщеннях колишнього дитячого садочка «Світанок».

Детальніше…Додати коментар (0)

В навчальних закладах введуть виховну годину щодо відношення до людей з особливими потребами

1 28 IMG 2346. людей

18 березня на засіданні постійної комісії Київради з питань освіти, науки та політики підтримано проект рішення стосовно підвищення громадянської культури до людей з особливими потребами.

Детальніше…Додати коментар (0)

Дискуссия: «Как научится летать, когда не можешь ходить. 10 шагов к успешной жизни» (ФОТО)

1 20 2 IMG 0778 2. дискуссионного клуба

16 марта 2015 года, в киевском отделении Ощадбанка, по адресу Большая Васильковская 116, состоялось заседание дискуссионного клуба «Инклюзивное общество». На этот раз спикером дискуссионного клуба была Юлия Ресенчук, президент благотворительного фонда «АИК».

Детальніше…Додати коментар (0)

Працевлаштування неповносправних: заохочувати працедавців!

1 20 1 invalid-work 2. неповносправних, інвалідів

Заради справедливості варто зауважити, що порівняно зі Законом України «Про зайнятість населення», який діяв до першого січня 2013 року, сьогодні значно розширено додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню інвалідів. Адже законодавство нині передбачає, що в разі невиконання відповідного нормативу протягом року з працедавця стягується штраф за кожну необґрунтовану відмову у працевлаштуванні таких осіб.

Детальніше…Додати коментар (0)