«На Закарпатті інваліди найчастіше йдуть вчитися на соціальних працівників чи медиків»

1 26 1 20150521162457 2. обмеженими можливостями, реабілітації, інваліди

Директор обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів про працевлаштування, освіту та реабілітацію людей з обмеженими можливостями.

В Закарпатті діє кілька програм, які допомагають людям з обмеженими можливостями із соціалізацією та адаптацією. Зокрема Закарпатським обласним відділенням Фонду…

Детальніше…Додати коментар (0)

В США разработали протез руки, управляемый силой мысли (ВИДЕО)

1 25 8 91752157 2. протез

Инженеры лаборатории прикладной физики университета Джона Хопкинса разработали протез нового поколения — механическую руку с 26 суставами, способную поднимать до 45 фунтов (20,4 килограммов) веса, которая управляется человеческим мозгом, как настоящая конечность.

Детальніше…Додати коментар (0)

Кабмін продовжив пільговий проїзд для інвалідів до кінця року

1 25 7 groysman 20 2. пільгового проїзду

Кабінет міністрів України прийняв рішення про продовження пільгового проїзду в громадському транспорті для інвалідів I групи до кінця 2015 р. Про це заявив голова Верховної Ради України Володимир Гройсман 21 травня під час пленарного засідання парламенту.

Детальніше…Додати коментар (2)

«Закон о социальной защите инвалидов требует усовершенствования» – Борис Козырь

1 25 6 unnamed1 2. инвалидов

Заместитель председателя парламентского Комитета по вопросам транспорта Борис Козырь инициирует усовершенствование закона «Об основах социальной защиты инвалидов в Украине», который предоставляет инвалидам І группы льготы на проезд на внутренних маршрутах воздушного, железнодорожного, речного и автомобильного транспорта только с 1 октября по 15 мая.

Детальніше…Додати коментар (0)

Баранцова пояснила, что происходит с детьми-инвалидами в Луганске

1 25 5 invalid 3. инвалидностью

Директор Луганского областного центра социокультурной адаптации молодежи с ограниченными физическими возможностями Татьяна Баранцова рассказала, сколько детей-инвалидов не смогло выехать из Луганска на подконтрольную Украине территорию.

Детальніше…Додати коментар (0)

Автомобили как средство протезирования не дойдут до одесситов

1 25 4 e18c36d7868eec667386c9125107cfa1 2. автомобили

На сегодняшний день в Одесской области в очереди на автомобиль как средство протезирования стоит около 3,5 тысяч человек, сообщила начальник отдела по делам инвалидов, ветеранов войны и труда департамента соцзащиты населения Одесской ОГА Татьяна Дементьева.

Детальніше…Додати коментар (0)

Поки живуть батьки,

1 25 3 Передзвін1 1 2. передзвін, особливими потребами, інвалідів

Рівне. про дітей-інвалідів є кому подбати. А яка доля чекає на них потім? Це питання не дає спокійно спати їхнім матерям.

Інвалідність – не вирок, та за певних обставин може стати справжньою тюрмою для тіла й душі. На жаль, найчастіше саме так і відбувається, особливо якщо людина – інвалід від народження. Та буває й інакше.

Детальніше…Додати коментар (0)

В обласному центрі організували акцію для дітей з особливими потребами

1 25 2 IMG 5066 2. особливими потребами

У рамках святкування тижня сім’ї на Прикарпатті представники департаментів соціальної політики та освіти і науки облдержадміністрації організували спільну акцію для вихованців дитячих будинків-інтернатів системи соціального захисту населення та учнів Вищого художнього професійного училища №3 міста Івано-Франківська.

Детальніше…Додати коментар (0)