Благодійний фестиваль «На крилах надії» зібрав талановитих буковинців

1 07 1 DSC 0427 2. фестиваль

Чернівці. Заключний етап благодійного фестивалю «На крилах надії» відбувається в Центральному парку культури і відпочинку імені Т.Шевченка. Цей багаторічний фестиваль – прекрасна нагода для людей з обмеженими можливостями взяти участь в творчих конкурсах, продемонструвати свої таланти в різних галузях, показати неймовірно цікаві роботи, зроблені власноруч.

Детальніше…Додати коментар (0)

З АТО – в інвалідний візок: як відстояти право на гідне життя

1 06 8 truskavec reabilitacija soldaty 4866 7 2. реабілітації, реабілітолог, інвалідів

Україна внаслідок АТО отримала великий шанс переосмислити розуміння людини з неповносправністю. І хлопці, які повертаються з фронту з важкими ураженнями, можуть стати прикладом для людей, що отримали травми у цивільному житті. На них зараз лежить велика відповідальність гуртуватися, боротися і відстоювати своє право бути повноцінним членом суспільства, а не тікати кудись подалі від людських очей.

Детальніше…Додати коментар (0)

Безкоштовна IT-освіта для ветеранів АТО

1 06 7 img18 2. навчання

Комп’ютерна Академія ШАГ запустила безкоштовну програму навчання для демобілізованих ветеранів та інвалідів АТО з метою допомогти їм соціально адаптуватися до мирного життя і отримати нову професію.

Детальніше…Додати коментар (0)

Кияни-інваліди будуть безоплатно забезпечені протезами

1 06 6 1 1411850109-1715 2. протезами, реабілітації

Київрада затвердила порядок безоплатного забезпечення протезами киян-інвалідів, у тому числі учасників антитерористичної операції.

Відповідне рішення 2 липня підтримали на засіданні Київради 75 з 96 зареєстрованих в залі депутатів.

Детальніше…Додати коментар (0)

В киевской школе №281 практикуют специальные классы и планируют инклюзию

1 06 5 Директор-школы 2. аутизмом

Людмила Цимбал – директор школы I–III ступеней №281 Святошинского района г. Киева. Здесь учатся дети с разным социальным статусом и особенностями, а коллектив педагогов готов внедрять современную инклюзию. Г-жа Цимбал рассказала нашему журналу, как происходит процесс обучения и каких изменений она ожидает от украинской системы образования.

Детальніше…Додати коментар (0)

Передовий досвід практичної соціальної роботи і реабілітації дітей та молоді з інвалідністю

1 06 4 791532 2. реабілітації, функціональними обмеженнями, інвалідністю

1 липня 2015 року в приміщенні Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації відбувся міський семінар «Найкращі практики соціальної роботи, соціально-психологічної реабілітації дітей, молоді з інвалідністю та сімей: реабілітація на рівні громади”.

Детальніше…Додати коментар (0)

Мир не без добрых людей: измаильчане организовывают лагерь для инвалидов

1 06 3 DSC 8149 5 2. инвалидов

… Для них предназначены места в общественном транспорте, но многие из нас не торопятся уступить им, притворяясь спящими.

Они остро нуждаются в слуховых аппаратах, которые стоят втрое дороже диктофонов и подслушивающих устройств, которые мы создали исключительно в угоду своим прихотям. Зато мы — люди, слышащие скрип соседской кровати, иногда не способны…

Детальніше…Додати коментар (0)

Професійне навчання і створення робочих місць для осіб з обмеженими можливостями

1 06 2 trudoustrojstvo-invalidov. реабілітації, інвалідів

За статистичними даними в Миколаївські області проживає 61,1 тис. осіб з інвалідністю.

Згідно із Законом України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» з метою реалізації творчих і виробничих здібностей інвалідів та з урахуванням індивідуальних програм реабілітації їм забезпечується право працювати…

Детальніше…Додати коментар (0)