Театри у Львівській області стануть доступними для глядачів з глибоким ураженням зору

1 23 1 teatr 1437479843 591x364 3 0 2. театр

На Львівщині вперше в Україні реалізовано проект з аудіодискрипції творів мистецтва. Відтепер театральні вистави для дорослих і дітей таких театрів, як Львівський академічний обласний театр ляльок і Львівський академічний обласний музично-драматичний театр імені Юрія Дрогобича будуть доступні для людей з глибоким ураженням зору.

Детальніше…Додати коментар (0)

Решено, как будет устанавливаться связь инвалидности майдановца с участием в революции

1 22 6 IMG 6848 2. контузии, ранения, увечья, інвалідності

Кабинет Министров утвердил Порядок установления участия лиц, которые стали инвалидами вследствие ранения, увечья, контузии или других повреждений здоровья, полученных во время участия в массовых акциях протеста в Украине с 21 ноября 2013 года по 21 февраля 2014 года по евроинтеграции и против режима Януковича (Революция Достоинства) и получения ими во время Революции Достоинства ранения, увечья, контузии или других повреждений…

Детальніше…Додати коментар (0)

Нардепи хочуть забезпечити книжками людей з вадами зору

1 22 5 777 1. дислексію, порушеннями зору, сліпих

Без згоди автора (чи іншої особи, яка має авторське право), але з обов’язковим зазначенням імені автора і джерела запозичення, допускається адаптація існуючих і створюваних аудіовізуальних творів для сліпих, осіб з порушеннями зору і хворих на дислексію шляхом застосування аудіодискрипції (тифлокоментування).

Детальніше…Додати коментар (0)

Полтавські протезисти повертають людям комфортне життя

1 22 4 DSC 0043-2. протезів

Полтавське казенне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство (Полтавське КЕПОП), яке у 1920 році починало свою історію зі звичайної протезної майстерні, нині виробляє більше сотні протезів на місяць із застосуванням комплектуючих українського, німецького, японського, британського, корейського, китайського виробництва.

Детальніше…Додати коментар (0)

Центр “Інваспорт” готовий допомогти важкопораненим учасникам АТО

1 19 4 00799264 n2. инваспорт

Залучення до спорту учасників АТО, які зазнали важких поранень, новий і на сьогодні один з провідних напрямків в роботі житомирського регіонального центру “Інваспорт”. На цьому наголошує його керівник Юрій Панасюк. Працівниками центру провели зустрічі з керівництвом обласного шпиталю для інвалідів війни, що в Бердичеві та Житомирського військового шпиталю з метою відбору учасників АТО до фізкультурно-спортивної…

Детальніше…Додати коментар (0)

Люди з інвалідністю стали частіше подорожувати залізничним транспортом

1 30 show 26918 1. особливими потребами, інвалідністю

У першому півріччі 2015 року для здійснення подорожей спеціальними вагонами скористалися 975 людей з особливими потребами – це на 105 більше, ніж минулого року. Спеціальні вагони для перевезення пасажирів на візках, за попередніми замовленнями, залізничники включають до складу поїздів у необхідному напрямку.

Детальніше…Додати коментар (0)