Дніпропетровська спортсменка – третя на чемпіонаті світу з параканое

1 01 1 1 14410028118155-30C8 2 2. чемпіонаті світу

Дніпропетровчанка Світлана Купріянова виборола бронзову медаль на чемпіонаті світу з параканое. Завдяки цій перемозі спортсменка отримала шанс представити Україну на Паралімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро.

Детальніше…Додати коментар (0)

Американка разработала функциональные джинсы для людей в инвалидном кресле (ФОТО, ВИДЕО)

1 31 8 Hayley-Thumb-copy 1 2. инвалидном кресле

29-летняя Хейди Маккензи, которая 8 лет назад попала в автомобильную аварию, в результате которой ее парализовало ниже пояса, решила воплотить свою мечту в жизнь и стать дизайнером одежды. Девушка создала коллекцию функциональных и стильных джинсов Alter Ur Ego, которые адаптированы под особенности жизни людей в инвалидном кресле.

Детальніше…Додати коментар (0)

Учасників всеукраїнської конференції ознайомили зі змістом альтернативної доповіді Уповноваженого про дотримання прав інвалідів в Україні

1 31 7 30349-1u 3. інвалідністю, інвалідів

Завідувач відділу з питань соціального захисту Департаменту з питань дотримання соціально-економічних та гуманітарних прав Секретаріату Уповноваженого Оксана Парубок взяла участь у Всеукраїнській конференції «Про концепцію удосконалення чинного законодавства та нормативно-правових актів щодо людей з інвалідністю відповідно до вимог Конвенції ООН про права інвалідів та нової державної політики», що відбулась у Львові…

Детальніше…Додати коментар (0)

Чи здатна Україна зняти фізичні та психологічні бар’єри для людей з обмеженими можливостями?

1 31 6 4 3 2. обмеженими можливостями, інвалідністю, інклюзивної освіти, інклюзії

Про це йшлося під час Всеукраїнської конференції «Що гальмує інклюзію в Україні?», що відбулася в Києві 26 серпня 2015 року за участі Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби,представників Міністерства освіти та науки, Міністерства соціальної політики, освітніх та медичних закладів, громадських організацій, народних депутатів.

Детальніше…Додати коментар (0)

Законопроект «Про психіатричну допомогу» підвищує рівень захисту прав осіб, визнаних недієздатними, – Олександра Павленко

1 13 7 psihicheskie zabolevanija 2. психіатричну допомогу

Серед ключових положень, що набудуть змін у новій редакції Закону України «Про психіатричну допомогу» є такі, що суттєво підвищують рівень захисту прав осіб, які мають розлади психіки та поведінки.

Детальніше…Додати коментар (3)

«У вересні ми встановимо перший біонічний протез другого покоління» – інженер-протезист (ВІДЕО)

1 17 6 bebionic 2. біонічний протез, протезування, реабілітації

У вересні майстри київської протезної майстерні «Ортотех-Сервіс» встановлять першу біонічну кисть руки. Такий протез коштує від 420 тисяч гривень. Директор майстерні Олександр Стеценко запевняє, що така модель – найновіша на ринку. За допомогою механічних кінцівок, які встановлювали до цього, не можна було виконувати багато функцій, біонічні ж дозволяють займатися спортом і брати дрібні предмети.

Детальніше…Додати коментар (0)

Повернутись та жити

1 31 3 140 2. реабілітації

Його не показували по телевізору під час параду на Хрещатику в День Незалежності. Він скромно стояв у новенькому військовому однострої на тротуарі та віддавав честь своїм побратимам, що йшли у парадному строю. Стояти та віддавати честь йому було незручно — без ноги та на милицях.

Детальніше…Додати коментар (0)

У Харкові презентували фільм про глухих

1 31 2 061cdbd86ae0e30e4053391f124db9dc 2. глухота

Короткометражний фільм «Глухота» презентували 28 серпня у Харківській міській раді.

Фільм був знятий творчим об’єднанням «Koles. TV» і вийшов за підтримки Харківської міської ради та завдяки сприянню заступника міського голови Світлани Горбунової-Рубан.

Детальніше…Додати коментар (0)

Мелитопольские инвалиды сыграли в квест

1 31 1 kvest 12- 2. инвалидов

27 инвалидов соревновались в спортивном ориентировании, которое прошло 28 августа в парке культуры и отдыха им. М. Горького.

Перед началом квеста представители Мелитопольского городского общества инвалидов вручили благодарности помощникам и постоянным спонсорам – благотворительному фонду «Мариам»…

Детальніше…Додати коментар (0)

Університет «Україна» запрошує на День знань – церемонію Посвяти першокурсників у студенти

1 29 1 41450221 2. студентів

Київ. Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна» (1998) − унікальний вищий навчальний заклад IV рівня акредитації, здатний зробити свій вагомий внесок у зміцнення інтелектуального потенціалу нації, який, водночас, не має аналогів в Україні.

Детальніше…Додати коментар (0)

Сторінка 1 из 14
1 2 3 14