Ужгородський вокзал обладнали для “особливих” людей (ВІДЕО)

1 04 1 вокз 2. людей

На Ужгородському вокзалі з’явився механічний «підйомник», для людей з обмеженими можливостями. Інвалідам на візках стане легше підніматися до вагонів потягів. Десятки років працівникам вокзалу доводилось підіймати людей на візках до потягів вручну.

Детальніше…Додати коментар (0)

Валерія Лутковська направила альтернативну доповідь Комітету ООН з прав інвалідів

1 16 4 41878 3. конвенція, особливими потребами, інвалідів

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини направила Комітету ООН з прав інвалідів свою (альтернативну) доповідь у рамках розгляду цим договірним органом ООН первинної доповіді України про імплементацію положень Конвенції ООН про права інвалідів та Факультативного протоколу до неї.

Детальніше…Додати коментар (0)

На Полтавщині керівник МСЕК вимагала 1,5 тисячі доларів за продовження інвалідності

1 03 7 1412779438. інвалідності

Працівники управління протидії злочинності в сфері економіки УМВС викрили корупційну схему, організовану службовою особою одного із закладів медико-соціальної експертизи (МСЕК). Ця схема передбачала вимагання та отримання неправомірної вигоди за оформлення та продовження інвалідності. При проведенні обшуку на оперативників спустили бійцівського пса.

Детальніше…Додати коментар (0)

Реальні історії працюючих людей з інвалідністю (ВІДЕО)

1 03 6 logo 2. інвалідністю

Восени 2014 року благодійний фонд «АІК» у партнерстві із фондом «Східна Європа», за фінансової підтримки благодійної організації «Всесвітня єврейська допомога» (World Jewish Relief) розпочали проект «Кожен має право на працю: партнерство для покращення можливостей працевлаштування людей з інвалідністю». Проект надав можливість особам з інвалідністю опанувати ІТ спеціальності з таких напрямків: комп’ютерна грамотність…

Детальніше…Додати коментар (0)

Шанс знайти роботу переселенцям з інвалідністю є нульовим – експерт

1 03 4 712983512 1 2. особливими потребами, інвалідністю, інвалідів

На підконтрольну Україні територію з окупованого Донбасу змушені були переїхати 24 тисячі людей з інвалідністю, інформують громадські активісти і зазначають, що переселенці з особливими потребами є найбільш ізольованою категорією суспільства в усіх сферах життя. Зокрема, шанс знайти роботу є для них практично нульовим. Даються взнаки стереотипи роботодавців стосовно людей з інвалідністю, на які накладається упереджене ставлення…

Детальніше…Додати коментар (0)

В Мариуполе хотят создать реабилитационный центр для детей инвалидов

1 03 3 -deti-invalidy-e1374074466649-300x225 143834791483 2. инвалидов, реабилитационный центр

В Виннице прошел международный форум по вопросам обеспечения жизнедеятельностью людей с пониженным интеллектом и психическими отклонениями.

«Это касается, в первую очередь той категории инвалидов, которые не могут самостоятельно принимать жизненно важные решения: распоряжаться финансами, адекватно оценивать…

Детальніше…Додати коментар (0)

Кировоградские журналисты побывали в шкуре инвалида-колясочника и чуть не убились

1 03 2 news main 46789 149732263424 2. ограниченными возможностями, пандус

Кого винить в нижеописанном — «папередников» за семьдесят с лишним лет коммунизма или двадцать с хвостиком «незалежных»? К счастью, сегодня все «герои» статьи ходят на своих двоих либо ездят общественным (или личным) транспортом. Но в любой момент они могут сменить его на тот, на котором бы не хотелось передвигаться никогда.

Детальніше…Додати коментар (0)